Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

8 C°

I u Zagrebu žive sa svojim gradom

23.07.2010. 22:00
I u Zagrebu žive sa svojim gradom


Moram priznati da mi je, kad vas ovako vidim, žao što niste u svome gradu, jer siguran sam da bi život u Zadru s vama bio još bolji, ljepši i intenzivniji, kazao je Vrančić, naglasivši da ga tješi što se u Zadru sve razvija pa tako i zadarsko Sveučilište, koje već od iduće akadamske godine otvara dva nova studija
Tradicionalni godišnji susret gradonačelnika Grada Zadra i vodstva Kluba zadarskih studenata upriličen je jučer u Gradskoj vijećnici, gdje je Zvonimir Vrančić riječima dobrodošlice, pozdravnim govorom, a potom i međusobnim razgovorom sa studentima održao još jedno druženje.
– Drago mi je da ste danas tu i da smo uspjeli organizirati još jedno naše okupljanje na kraju akademske godine. Nadam se da je i ovaj jednogodišnji boravak u Zagrebu bio uspješan, da ste položili većinu ispita i da možete uživati u bezbrižnom boravku u vašem gradu. Moram priznati da mi je, kad vas ovako vidim, žao što niste u svome gradu, jer siguran sam da bi život u Zadru s vama bio još bolji, ljepši i intenzivniji, kazao je Vrančić, naglasivši da ga tješi što da su prilike u Zadru sve bolje i bolje, da se razvija sve, pa tako i zadarsko Sveučilište, koje već od iduće akademske godine otvara dva nova studija.
To, kako je naglasio gradonačelnik, znači da će ubrzo doći vrijeme kada će zadarski srednjoškolci manje odlaziti iz svog grada zbog studija. Istaknuo je također da vjeruje da svi oni, iako tijekom godine ne žive u Zadru, cijelo to vrijeme žive sa svojim gradom te da su upoznati sa svim detaljima vezanim za Zadar. Kazao je kako misli da je Zadar jako dobro organiziran za sezonu i to osobito za mlade jer im pruža brojne mogućnosti.
– Zadar je u posljednjih desetak godina postigao brojne uspjehe, a naša je želja i ambicija da tako i nastavimo. Nažalost, i nas je kriza zahvatila pa će i naš razvoj biti sporiji nego do sad, ali ustrajat ćemo u realizaciji svih projekata. Znam da je za vas najpesimističnije pitanje zaposlenja, ali znate i da će neki naši projekti, poput luke Gaženica u gospodarske zone Crno, doživjeti realizaciju i vama pružiti razlog da se vratite u svoj grad i doprinesete njegovu ukupnom razvoju, kazao je Vrančić, izrazivši im naposljetku dobrodošlicu i želju za dobrom zabavom i odmorom.
Uime Kluba zadarskih studenata gradonačelniku se obratio predsjednik Tomislav Šimičević, uručivši mu potom i prigodan dar, odnosno fotoalbum s fotografijama s raznih događanja i aktivnosti Kluba.
– Hvala vam što nas redovito dočekujete i primate jer, moram priznati, u Zagrebu se ponekad osjećamo puno udaljenije nego što zapravo jesmo. Svi mi iščekujemo završetak studija, kada će nam prva opcija biti povratak u Zadar, kazao je Šimičević.