Utorak, 23. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

Jaša: Mislim da je do sudara došlo jer je Boban uključio autopilot

Autor: Suzana Bandić

23.07.2010. 22:00
Jaša: Mislim da je do sudara došlo jer je Boban uključio autopilot


Mislim da im je bio uključen automatski pilot, jer ne znam koji čovjek ne bi okrenuo brod kada bi vidio da će se sudariti – ispričao je Jaša koji je u trenutku nesreće bio u Kukljici
Lučka ispostava Preko podnijet će optužni prijedlog protiv Zvonimira Bobana, bivšeg hrvatskog nogometnog reprezentativca i Nikole Jaše iz Kukljice zbog pomorske nesreće u kojoj je u srijedu oko 17.30 sati u virskom moru došlo do sudara jahte “Mi Tierra” u vlasništvu Bobanove tvrtke Z.B.ŠPORT d.o.o i koćarice 267PR u vlasništvu Kukljičanina kako bi se u prekršajnom postupku utvrdile okolnosti te nesreće – izvijestili su jučer iz Ministarstva mora, prometa i infrastrukture.
Vlasnik ribarske brodice Nikola Jaša ispričao nam je kako se on s Bobanom odmah nakon nesreće pokušao dogovoriti oko namirivanja štete, no da je to propalo jer se nisu mogli dogovoriti oko iznosa.
– Nismo se mogli dogovoriti jer je Boban nudio premalo. Po meni je šteta na brodu, s dizanjem, od 10 do 15 tisuća kuna i sada nakon što je njegov prijatelj prijavio štetu moram s papirima otići osiguravatelju koji će izvršiti procjenu i nadoknaditi mi štetu – kazao je Jaša kojemu je u sudaru s Bobanovom megajahtom oštećena pramčana statva.
Iako su iz resornog ministarstva izvijestili kako je u trenutku sudara na jahti s Bobanom bio samo njegov prijatelj, Jaša kaže kako je mu je Boban u telefonskom razgovoru dao naslutiti da je s njim bila cijela obitelj; supruga Leonarda (41), petomjesečna kćer Ruža, Marija (14), blizanci Gabrijel i Rafaela (7), Marta (5) i prijatelj koji je u petak u Lučkoj kapetaniji u Preku prijavio nesreću.
– Petnaestak minuta nakon što je moj ribar dojavio o nesreći nazvao me Zvone Boban. Molio me da to ne ide u javnost i objasnio mi da se on u trenutku nesreće tuširao, a da je jahtom upravljala njegova supruga, ali ja u to ne vjerujem. Da je netko bio za timunom ne bi došlo do sudara. Mislim da im je bio uključen automatski pilot, jer ne znam koji čovjek ne bi okrenuo brod kada bi vidio da će se sudariti – ispričao je Jaša koji je u trenutku nesreće bio u Kukljici, a na njegovoj brodici samo ribari koji su koćarili.
– Dok su koćarili najednom su ugledali jahtu kako ide pravo u njih. Mislili su da će ih zaobići, a kad su shvatili da ide pravo na njih uhvatila ih je panika. Odmah su iskopčali propelu i da to nisu napravili udario bi ih po sredini i bilo bi tu svašta. Ovako je sve dobro prošlo – tvrdi Jaša ističući kako je sretan da mu netko od zaposlenika nije ozlijeđen. Tvrdi kako mu je Boban rekao da će mu kvar sanirati, no da će to napraviti sutradan jer mu se jako žuri. Nesreću je Lučkoj je kapetaniji u Preku prijavio u četvrtak ujutro, a dan kasnije umjesto poznatog sportaša, prijavu je istoj postaji dostavio nepoznati muškarac za kojega se pretpostavlja da je Bobanov prijatelj koji je s njim bio na gliseru u trenutku nesreće. Boban nije želio komentirati nesreću već nas je, nakon što smo ga kontaktirali, samo zamolio za razumijevanje.