Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

9 C°

“Radovinu” priznanje

23.07.2010. 22:00
“Radovinu” priznanje


Treba istaknuti da je naš KUD ove godine kandidiran kao predstavnik Zadarske županije za uvrštenje na listu Svjetske nematerijalne kulturne baštine. Taj bi se čin upravo trebao dogoditi na ovogodišnjoj smotri folklora u Zagrebu, kaže Dundović
Na ovogodišnjoj 44. po redu Međunarodnoj smotri folklora koja se održava u Zagrebu i koja je u cijelosti posvećena očuvanju i zaštiti nematerijalne kulturne baštine zemalja članica UNESCO-a, svoju tradicijsku glazbu i plesove među 17 domaćih i 10 inozemnih folklornih skupina, uime Zadarske županije predstavit će članovi Kulturno-umjetničkog društva “Radovin”.
Kako je najavljeno, 25 članova toga KUD-a s voditeljem Ivicom Dundovićem nastupit će u nedjelju 25. srpnja i to na Trgu bana Josipa Jelačića s početkom u 18 sati te na Gradecu u Gornjem gradu s početkom u 21 sat.
– Treba istaknuti da je naš KUD ove godine kandidiran kao predstavnik Zadarske županije za uvrštenje na listu Svjetske nematerijalne kulturne baštine. Taj bi se čin upravo trebao dogoditi na ovogodišnjoj smotri folklora u Zagrebu, gdje ćemo se tog prestižnog članstva domaći našim cjelokupnim programom poznatijim kao “Radovinsko orcanje”. Riječ je o dvoglasju i jednom od najstarijih napjeva koji je sačuvan do danas jedino u Radovinu i koji smo mi uspjeli uz veliki rad i odricanja prenijeti na naše mlade generacije te ga kao takvog otrgnuti od zaborava, kaže predsjednik KUD-a “Radovin” Ivica Dundović, zahvalivši na pomoći Zadarskoj županiji i njezinom Odjelu društvenih djelatnosti, Općini Ražanac i njezinom načelniku Dragutinu Miočiću kao i brojnim prijateljima i sponzorima.
– Ovo naše priznanje je i njihovo. Mi čuvari radovinske stare i izvorne kulturne baštine od srca im zahvaljujemo, kaže Dundović.