Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

5 C°

Tri tisuće gostiju proslavilo Dan kampa

23.07.2010. 22:00
Tri tisuće gostiju proslavilo Dan kampa


Na meniju su bili vol pečen na ražnju, težine oko 150 kilograma, potom kolači i razne slastice i nekoliko stotina litara piva i ostalog pića, a uvečer je priređen spektakularni vatromet. Razloga za slavlje kamp Šimuni očito ima. Naime, u ovom trenu u njemu boravi skoro 3.000 gostiju, navela je Lana Božović, direktorica marketinga kampa Šimuni
Kamp Šimuni proslavio je zajedno sa 2.950 svojih gostiju, ali i brojnim uzvanicima i ostalim gostima Dan kampa. Tom prigodom uprava ovog kampa priredila je cjelodnevnu feštu na kojoj su bile zanimljive sportske i zabavne igre, od potezanja konopa, utrke magaraca i slično, a sve je to popraćeno dobrom spizom i to besplatno za sve goste. Na meniju su bili vol pečen na ražnju težine oko 150 kilograma, potom kolači i razne slastice i nekoliko stotina litara piva i ostalog pića, a uvečer je priređen spektakularni vatromet. Razloga za slavlje kamp Šimuni očito ima. Naime, u ovom trenu u njemu boravi skoro 3.000 gostiju, navela je Lana Božović, direktorica marketinga kampa Šimuni.
– Statistički podaci govore da kamp kroz cijelu godinu radi jako dobro te imamo za oko 11 posto više gostiju nego lani. Naravno, za ovakav dobar uspjeh potrebno je puno rada i ulaganja u uređenje kampa, u animaciju gostiju, a na kraju i ulaganja u kvalitetan marketing. Naš kamp promoviramo gotovo u svim zemljama Europe, a da uspješno radimo potvrđuje to da su gosti kampa u 99 posto slučajeva stranci. Najbrojniji su Nijemci koji čine oko 40 posto ukupnog broja gostiju, a slijede Slovenci, Talijani, Austrijanci, Nizozemci te ostali. Kamp Šimuni po broju gostiju nosi oko 27 posto ukupno ostvarenog turističkog prometa na području grada Paga, a to nije zanemarivo, navela je Božović.
Naime, kamp Šimuni ima kapacitet 3.000 ljudi. Proteže se na 35 hektara, prepun je atraktivnih lokacija za smještaj kampera, kamp prikolica, šatora i mobilnih kućica, a parcele se razlikuju po veličini i opremljenosti. Raspolaže i vlastitim smještajnim kapacitetima od 200 mobilnih kućica (za dvije do šest osoba), s grijanjem i hlađenjem. Cijeli je kamp smješten u prekrasnoj borovoj šumi, a uz njega se u duljini od oko 3 kilometra proteže i atraktivna pješčana plaža. Opremljen je velikim brojem sportskih terena. U kampu se nalaze trgovine, restorani, pizzerije, ribarnica, vinarija, mala tržnica s ponudom voća i povrća. Gostima se nudi niz zabavnih sadržaja, kratkih putovanja te turistički obilasci otoka Paga i okolice. S gostima, a ponajviše s djecom radi 10-ak animatora.
Ovaj kamp jedan je od rijetkih na Jadranu koji radi svih dvanaest mjeseci u godini, stoga su gostima otvorena vrata i izvan sezone. Vlasnici kampa često ističu da oni nisu tu samo u ljetnim mjesecima, jer pametnim ulaganjem to se može postići. Da je kamp Šimuni to postigao potvrđuje da su od 1. siječnja do 31. svibnja u kampu ugostili 5.954 gostiju, a oni su ostvarili 26.407 noćenja. Nagli porast dolazaka gostiju kreće od lipnja, od kada rade punim kapacitetom.
Sve su to razlozi da s velikim zadovoljstvom kamp slavi svoj dan.