Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

18 C°

Uhićen svodnik i četiri prostitutke

Autor: Suzana Bandić

23.07.2010. 22:00
Uhićen svodnik i četiri prostitutke


35-godišnjak se sumnjiči da je nakon objave oglasa početkom srpnja organizirao pružanje seksualnih usluga za četiri prostitutke od kojih je oduzeto ukupno 2.000 eura, koje su im predane nakon dogovora o pružanju seksualnih usluga
Svodnik s područja Vukovarsko-srijemske županije u dobi od 35 godina, koji je četvrtak navečer u okolici Zadra, uhićen zajedno s četiri ženske osobe s područja Zagreba osumnjičene za prostituciju, zadržan je u pritvoru Istražnog centra u Zadru.
Policija ga je uz kaznenu prijavu zbog podvođenja u petak poslijepodne prepratila dežurnom istražnom sucu Županijskog suda u Zadru, Milanu Pečini, koji mu je nakon saslušanja odredio pritvor, dok su četiri “noćne dame” zaradile prekršajne prijave zbog odavanja prostituciji te su prepraćene sucu za prekršaje koji im je izrekao novčane kazne.
– Osumnjičenik je zadržan u pritvoru zbog mogućnosti utjecaja na svjedoke te zbog mogućnosti ponavljanja djela – rekao je sudac Pečina koji je 35-godišnjaku odredio zadržavanje u trajanju do 30 dana.
Svodnika i prostitutke koje je podvodio policija je otkrila preko oglasa koji je on krajem srpnja objavio i na taj način dogovarao i organizirao pružanje seksualnih usluga za 31-godišnjakinju, 32-godišnjakinju i dvije 22-godišnjakinje. U četvrtak navečer “prijateljice noći” od policajaca u civilu, a misleći kako je riječ o osobama zainteresiranim za “ugodno druženje uz strogu diskreciju” primile su dvije tisuće eura koje su im predane nakon dogovora o pružanju seksualnih usluga. Novac im je oduzet nakon čega su svih petoro prepraćeni u prostorije policije, a potom nadležnim sudovima.