Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

18 C°

Maloižani uredili igralište na odlagalištu smeća

23.07.2011. 22:00
Maloižani uredili igralište na odlagalištu smeća


Mali Iž nije imao nikakvo igralište na kojem bi se mladi mogli igrati i pametno iskoristiti svoje vrijeme, a Grad Zadar, pod čijom smo nadležnošću, nije udovoljio molbama, pa su mještani sami napravili igralište, ističe Rokov


Udruga mladih Mali Iž danas otvara igralište u svom mjestu. Za ovaj važan događaj zaslužna je skupina ljudi, koji su isključivo svojim zalaganjem i volontiranjem uspjeli napraviti igralište.
Petar Rokov, predsjednik Udruge mladih “Mali Iž”, kazao je da je sportsko igralište koje je namijenjeno za košarku i mali nogomet napravljeno pod vodstvom Udruge i dva mjesna odbora Mali Iž i Mali Iž – Porovac.
– Budući da Mali Iž uopće nije imao nikakvo igralište na kojem bi se mladi mogli igrati i pametno iskoristiti svoje vrijeme, a Grad Zadar, pod čijom smo nadležnošću, nije udovoljio molbama mladih da im se napravi nekakvo igralište, mještani su na inicijativu Udruge odlučili sami napraviti igralište, ističe Rokov.
Nakon tri mjeseca prikupljanja sredstava koja su isključivo donirali mještani i ljubitelji Malog Iža te predanog rada pojedinaca u svoje slobodno vrijeme napokon je osvanuo prostor na kojem će se mladi moći igrati.
Jedina iznimka je Turistička zajednica Grada Zadra koja je jedina od institucija pomogla u uređenju igrališta. Igralište je izgrađeno na prostoru nekadašnjeg odlagališta, odnosno parkirališta automobila uglavnom bez registracije koje je bilo iznimno neugledno. Igralište je veličine 20×10 metara koliko se i maksimalno na tom prostoru moglo iskoristiti.
– Mještani su izuzetno ponosni na to što su uspjeli napraviti s puno truda i relativno malo novca i dokazali da se za zajednicu uvijek može nešto učiniti, kaže Rokov.
Tim je povodom Udruga organizirala i subotnji prigodni program obogaćen turnirom u malom nogometu i zabavom uz grupu “Dernis Jam”.
Udruga mladih Mali Iž je osnovana 2008. godine, a bavi se aktivnostima za poboljšanje života mladih na otoku i to kroz razne akcije te organiziranje kulturno-zabavnih aktivnosti.