Srijeda, 24. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

9 C°

Cijena kugle sladoleda i do osam kuna

Autor: Ivana Jurišić

23.07.2013. 22:00
Cijena kugle sladoleda i do osam kuna

Foto: Marin GOSPIĆ



Ljeto je, vladaju velike vrućine, pa je nikakvo čudo da Zadrani i njihovi gosti traže sve načine na koje bi se osvježili. Jedan od načina je uživanje u sladoledu te kupnja bočice vode kako bi utažili svoju žeđ. Ako ste se odlučili za slatko osvježenje, cijena kuglice sladoleda u centru grada na većini mjesta iznosi sedam kuna, iako smo na dva mjesta našli odličan sladoled i za kunu manje, a na jednom i za osam kuna. Želite li uz svoj sladoled i slatki kornet za to zadovoljstvo ćete izdvojiti još dvije ili tri kune ovisno o mjestu gdje kupujete te se cijena sladoleda brzo penje na 10 kuna.
Pitamo prodavačicu Jelenu koji sladoled je ove godine hit među Zadranima:
– Najviše se uzima bacio, mješavina čokolade i lješnjaka, a ništa manje popularan nije ni sladoled od mandarine. Ja osobna preferiram mliječnu kremu s maraškom koja je baš osvježavajuća.
Visoke cijene sladoleda, ipak nisu obeshrabrile kupce koji čekaju u redu na malo slatko osvježenje.
– Ipak je to previše, sedam kuna za jednu kuglicu. Sjećam se kako je sladoled prije koju godinu stajao i četiri kune, a sad mu je cijena u kratko vrijeme otišla skoro dvostruko gore, kaže nam baka Marta koja je po sladoledom otišla s unučicom.
Ukoliko vas uhvati žeđ, možete je ublažiti kupnjom bočice vode u obližnjim kioscima i dućanima. Cijena bočice vode na kioscima varira od 4,30 do 5,99 kuna. U dućanima vode je u prosjeku za kunu jeftinija nego u kioscima. Ako se odlučite sjesti u caffe bar i popiti bočicu vode, to zadovoljstvo će vas doći i do 10 kuna. Tko voli, nek izvoli.