Vatra zaprijetila oko 1000 krava na Vigensovoj farmi (GALERIJA)

Slika korisnika admin
Elvira STERLE

Veliki požar buknuo je sinoć nešto prije 19 sati na području Ninskih Stanova. Vatra je izbila u gustoj hrastovoj šumi, zapadno od farme krava tvrtke Vigens i stanje je sinoć bilo alarmantno. Zapovjednik Javne vatrogasne postrojbe Zadar, ujedno i županijski vatrogasni zapovjednik Željko Šoša uspio nam je samo reći kako se bore s velikim požarom kojeg je dodatno pojačavalo jako jugo te kako je stanje kritično.

- Imat ćemo burnu večer, požar je zaista velik. Čim smo dobili dojavu o požaru, pozvali smo vatrogasce iz DVD-a Pljusak, Privlaka i Vrsi, a tu je i Javna vatrogasna postrojba Zadar, znači ukupno sedam vozila i 20-ak vatrogasaca, kazao je Šoša, dok su ga zvali da hitno dođe na požarište, pa je morao prekinuti telefonski razgovor.

Javila nam se i Elvira Sterle, direktorica tvrtke Vigens koja je odmah po dojavi o požaru otišla obići farmu krava, u čijoj blizini je gorjela gusta borova šuma.

- Ovo je prestrašno, sve gori, katastrofa, kazala je Sterle koja se automobilom zaustavila podalje od farme, jer je policija dalje priječila put. U strahu je za svoje krave, kaže, jer je vatra izbila samo 100-200 metara ispod farme u pravcu Zatona.

Ukoliko vatra dođe blizu farme, nema drugog načina nego da se otvore sva vrata i pusti krave van, kaže Sterle, ističući kako su problem muzne krave, koje, ukoliko se ne pomuzu na vrijeme mogu i uginuti.

Nešto iza 21 sat stanje na požarištu dodatno je otežao vjetar koji je promijenio smjer i vatra je opet ugrozila farmu krava pa su u pomoć gasiteljima stigli i djelatnici farme, a direktorica Sterle s požarišta nam je poslala fotografije požara koji je stigao na manje od sto metara od farme.

- Sve hidrante na farmi smo otvorili i radnici pokušavaju odmaknuti vatru od farme, no situacija je uistinu alarmantna i ne znam što će biti, u strahu  je rekla Sterle.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno

Komentari

Slika korisnika evo vakoj
Sramota za vatrogasni centar Zadar. Katastrofalan pozar a gasi ga dvadesetak vatrogasaca iz dvd-a. A di su profesionalci sto ih je Sosa naprims. Na kupanju?