Kažnjen zbog prijetnji smrću u Hitnom prijemu zadarske bolnice

Slika korisnika valentinam
Novčana kazna od 383 kune
U presudi se navodi kako je Policijska uprava zadarska, Prva policijska postaja Zadar, kao ovlašteni tužitelj, predala sudu pisanu izjavu za donošenje odluke o prekršaju na temelju sporazuma o krivnji za prekršaj između njih i okrivljenog
U Hitnom bolničkom prijemu česte su velike gužve, zbog čega pojedinci gube živce

Na Prekršajnom sudu u Zadru P.V. u dobi od 46 godina iz Nove Gradiške pravomoćno je  osuđen na novčanu kaznu zbog toga što je  Objedinjenom hitnom  prijemu (OHP) Opće bolnice Zadar prijetio "da  će ih sve pobiti". U presudi se navodi kako je Policijska uprava zadarska,  Prva policijska postaja Zadar, kao ovlašteni tužitelj, predala   sudu pisanu  izjavu za donošenje odluke o prekršaju na temelju sporazuma o krivnji  za prekršaj između njih i okrivljenog.    

Ovaj Novogradiščanin je  28. travnja ove godine oko 15.20 sati  u čekaonici OHP-a zadarske bolnice,  u kojem se nalazilo dvadesetak pacijenata  koji su čekali na pregled, narušio javni red vikom na način da je prišao  pultu za kojim su sjedile medicinske sestre M.K. i A.G. te je tražio da na  pregled prime njegovu prijateljicu N.P.

- Kad su mu medicinske sestre rekle da imaju hitnije slučajeve i da  mora još čekati obratio im se vičući: „J... vam bog mater sve ću vas pobiti, j... vam Bog mater šokačku, kamo ide ova država“, navodi se u presudi,  čime je  prekršio  Zakon o prekršajima protiv javnog reda i mira pa mu je   temeljem toga sutkinja Prekršajnog suda u Zadru  Magda Troskot izrekla  novčanu kaznu za privredne prijestupe i prekršaje  u iznosu od 383 kune,  što je protuvrijednost od 100 DEM, odnosno od 51  eura.

Okrivljenik je dužan novčanu kaznu platiti u roku od 30  dana od danaprimitka presude, u korist Državnog proračuna, a ukoliko  u navedenom  roku plati dvije trećine novčane kazne, dakle iznos od 255,33  kune smatrat će se da je novčana kazna u cjelini plaćena. Na temelju odredbe  Prekršajnog zakona okrivljenik je dužan u istom roku od dana primitka presude naknaditi troškove prekršajnog postupka u paušalnom iznosu od  100 kuna u korist Državnog proračuna.

Sutkinja Troskot je u obrazloženju presude navela kako je visina kazne  primjerena  osobi učinitelja i težini prekršaja.

- Tako da će se njome postići svrha kažnjavanja kako u smislu specijalne, tako i generalne prevencije, a dosuđeni trošak u vezi s utvrđenjem  prekršaja je realno postavljen. Radi izloženog sud je prihvatio sporazum  stranaka i donio odluku kao u izreci, stoji u obrazloženju presude koja je  postala pravomoćna danom donošenja.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno