Edukativni kamp za mlade s teškim oštećenjima vida podržali i zadarski Vatreni

Poruka greške

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls u _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (linija 436 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Slika korisnika valentinam
ICC KAMP NA SVEUČILIŠTU U ZADRU
O inovacijama i programu ovogodišnjeg kampa javnost može više doznati na Open Dayu, koji se organizira u petak 27. srpnja, od 10 do 13 sati, na Sveučilištu u Zadru
Cilj ICC kampa je osvješćivanje mladih slijepih i slabovidnih učenika o prednostima učinkovitog korištenja informacijske i komunikacijske tehnologije

Na Sveučilištu u Zadru od 22. do 31. srpnja održava se ICC kamp - međunarodni edukativni ljetni kamp, specijaliziran isključivo za mlade osobe s teškim oštećenjima vida, odnosno visokoslabovidne i/ili slijepe osobe. Organizator i nacionalni koordinator ICC kampa za Hrvatsku je Centar UP2DATE, udruga koja djeluje u korist mladih s invaliditetom, kojima kroz kvalitetno obrazovanje i socijalnu uključenost nastoje osigurati preduvjete za buduće zapošljavanje. U tu svrhu mlade s teškim oštećenjima vida redovito vode na specijalizirani međunarodni informacijsko-komunikacijski ICC kamp, koji se svake godine održava u drugoj državi, a okupi 150 do 200 sudionika (stručnjaka, kompetentnih osoba i mladih s oštećenjem vida), iz 15 do 20 zemalja svijeta.

Cilj ICC kampa je osvješćivanje mladih slijepih i slabovidnih učenika o prednostima učinkovitog korištenja informacijske i komunikacijske tehnologije, kao i pomoćnih tehnologija, što su “must” vještine, gdje se nastoji poboljšati tehničke i socijalne sposobnosti i podići razinu mobilnosti; podržava studente u njihovom izboru za daljnje edukacijske i profesionalne putove te ih motivira na ranu i temeljitu pripremu prije početka obrazovnog i/ili radnog procesa. To je izvrsna prilika za uspostavljanje kontakata sa slabovidnim i slijepim vršnjacima iz drugih zemalja te za razmjenjivanje znanja i iskustava. Tijekom 10 dana provedenih u Zadru mladi razvijaju svoje informatičke, komunikacijske i socijalne vještine s ciljem lakšeg uključivanja u život zajednice u kojoj se obrazuju, žive i rade.

O inovacijama i programu ovogodišnjeg kampa javnost može više doznati na Open Dayu, koji se organizira u petak 27. srpnja, od 10 do 13 sati, na Sveučilištu u Zadru.

- Dođite vidjeti što sve tehnologija može ponuditi ljudima, porazgovarajte s nekim od 150 sudionika ICC kampa iz 17 zemalja svijeta, uvjerite se u moć obrazovanja. Doznajte zašto Šime Strikoman snima milenijsku fotku baš na ovu temu i zašto su ovaj kamp podržale mnoge poznate ličnosti, uključujući i naše, za nas, zlatne momke: Luku Modrića, Danijela Subašića, Šimu Vrsaljka, Dominika Livakovića, ističu organizatori.

Partneri u organizaciji su Sveučilište u Zadru, Hrvatska turistička zajednica i Grad Zadar, pokrovitelj ICC kampa je Ministarstvo demografije, obitelji, mladih i socijalne politike, a priključili su se mnogi drugi suradnici, donatori i sponzori.

Kategorija: 
Ocjena: 
Prosječno: 1 (1 glasova)