Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

13 C°

Motocikl s kojim se utrkivao Michael Schumacher stigao u Vrsi

24.07.2018. 08:06
Motocikl s kojim se utrkivao Michael Schumacher stigao u Vrsi


Josip Perinić Ros ostvario je svoj san i kupio je motocikl čiji je vlasnik bio Michael Schumacher, sedmerostruki pobjednik Formule 1. Riječ je o motociklu Ducati 749 monoposto proizvedenom 1997. godine od 750 kubika i sa 110 konja, a njegova procijenjena vrijednost je oko 30 tisuća eura. Uz motocikl je nabavio i potvrde o autentičnosti u kojima stoji kako ga je Schumacher vozio i na utrkama pod pseudonimom Marcel Niederhaussen.
Perinić je motocikl kupio na licitaciji u Njemačkoj gdje radi posljednje dvije godine.
– Cijeli život želio sam imati neki poseban automobil ili motor. Životni put odveo me u Njemačku i tamo sam stekao prijatelje. Ušao sam u krug ljudi koji se bave time i jedan od prijatelja pozvao me na licitacije. Slučajno sam došao do ove ponude, kupio motor i ishodovao sve papire, kaže Josip dodajući kako će ostati tajna koliko ga je platio, a procijenjena vrijednost je tridesetak tisuća eura.
Motor je Schumacher vozio iz hobija, a o tom njegovom hobiju najviše se pisalo 2007. godine kada je vozio na međunarodnoj utrci IDM pod istim pseudonimom. Prije kobne nesreće na skijalištu, Michael Schumacher u više je navrata ponovio kako su mu motociklističke utrke hobi te da neće ići za karijerom u motociklizmu, a poznato je kako je vozio i motocikle Honda Fireblade, Triumph 675 Daytona i KTM 990 Superduke.
Vlasnik motora Perinić je ljubitelj Formule 1, ali i motociklizma. Prije dvije godine otišao je raditi u Njemačku, a kako nam je rekao prvo se zaposlio kao autolakirer u tvrtki koja je radila i s Formulom, a sada radi kao mehaničar u firmi čiji je vlasnik prijatelj sa Schumacherom. Josip nam je ispričao i anegdotu kako su on i prijatelj još kao 11-godišnjaci imali prometnu nesreću u starom jugiću nakon koje mu je otac rekao „di si Schumacheru!“.
Sreću s kupljenim motorom Josip je podijelio sa svima u Vrsima gdje je u nedjelju organizirao proslavu uz glazbu, pivo i odojka, a zainteresirani su mogli i razgledati njegovog limenog ljubimca.