Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

11 C°

Napuštena zgrada na Meladi će se zaštititi i zatvoriti

24.07.2018. 10:11
Napuštena zgrada na Meladi će se zaštititi i zatvoriti


Napuštena, poluizgrađena zgrada koja se nalazi između ulica Ive Senjanina i Benka Benkovića (pored Bagatovog igrališta), nakon dugog niza godina dočekala je svoju obnovu.
Zgrada koja je godinama služila kao okupljalište beskućnika te mjesta za "radnje upitnog sadržaja" okolnim je stanovnicima predstavljala veliku brigu jer se nalazi odmah pored vrtića i dječjeg parka.
Suvlasnici zgrade, Elektra Zadar, Mate Bodružić i tvrtka TIM d.o.o., odlučili su krenuti sa sanacijom prije nekoliko tjedana. Izvođač radova je tvrtka TIM d.o.o. koja trenutno izovodi sanaciju na zgradi.
Prvo su se izveli radovi čišćenja zgrade od raznoraznog otpada, nakon čega se započelo s izvođenjem radova saniranja oštećenja nastalih uslijed dugogodišnjeg vremenskog perioda nedovršenosti zgrade. Kako su nam potvrdili iz tvrtke TIM d.o.o., za sada je u planu zgradu adekvatno zaštiti od propadanja te je zatvoriti kako nitko više u nju ne bi ulazio.
– Radi se u interesu susjednih zgrada i njihovih stanara kako više ne bi imali takvih problema u budućnosti, kazali su iz tvrtke TIM d.o.o.