Utorak, 16. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

22 C°

Subotnjoj Iškoj fešti prethode tri dana zabave i sporta

25.07.2018. 09:00
Subotnjoj Iškoj fešti prethode tri dana zabave i sporta


Ovaj tjedan počinje održavanje tradicionalne Iške fešte, a završna zabava i velika fešta održat će se u subotu, 28. srpnja od 21 sat uz tradicionalno biranje novoga "Iškoga kralja", nakon čega će Ižane i posjetitelje do ranih jutarnjih sati zabavljati Rockatansky band.
– Pošto svake godine u vo vrime izabiremo glavnoga u selu, tako ćemo i ove godine izabrati novoga "Iškog kralja". Užanca je da kralj sa svojim ministrima i poglavarima počasti puk i učini feštu u selu. Mi ćemo provati učiniti sve u našoj moći da pomognemo i uzdignemo f(h)eštu kakova je nekad bila. Pozivamo Vas da nam se pridružite tog 28. na Slancu, s našim lokalnim muzičarima, Rockatansky bandom, sa kojimi ćemo se zabavljati, isti i piti, ki zna ča još do kasno u noć ili ti ga rano ujutro, pozvala je sve Udruga mladih Tarabuži da se pridruže i učine ovogodišnju feštu još boljom od lanjske.
Inače, samoj subotnjoj fešti prethode tri dana zabave i sporta pa će tako u srijedu 25. početi sportske i tradicionalne igre koje otvara nogometna utakmica hrebi i žbaguci (stari i mladi). Nakon ove utakmice najavljeno je igranje revijalne utakmice domaći protiv furešta. U četvrtak će se održati tradicionalna Pošempijada na mjesnom trgu Slancu u kojoj se mogu okušati djeca i mladi u tradicionalnim igrama kao što su povlačenje konopa, utrka u vrećama i slično. Igre završavaju basket turnirom 3 na 3 u petak poslijepodne od 18 sati, na koji će se moći prijaviti ekipe s juga ili samo sa zmorca, pobjednička ekipa uzima bodove za svoj dio sela.
Kao i svake godine i ove se prodaju posebne majice i prepoznatljive majice s logom "Iškog kralja" tako da svi koji su zainteresirani mogu kupiti.