Mirko Erstić kazneno prijavljen zbog sumnje na pronevjeru 37.000 kn

Slika korisnika anamarijabilan
KRIM-OBRADA-* Policija podnijela kaznenu prijavu ODO-u
Erstića su ispitali inspektori Odjela gospodarskog kriminaliteta i korupcije zbog sumnje da novac Zavoda nije polagao u blagajnu, već ga je prisvojio
arhiva Zadarski list
Erstića su ispitali inspektori Odjela gospodarskog kriminaliteta i korupcije zbog sumnje da novac Zavoda nije polagao u blagajnu

Nad bivšim zamjenikom ravnatelja županijskog Zavoda za hitnu medicinu, Mirkom Erstićem, danas je dovršena kriminalistička obrada zbog sumnje na pronevjeru više od 37.000 kuna, saznajemo u Policijskoj upravi zadarskoj. Erstića su ispitali inspektori Odjela gospodarskog kriminaliteta i korupcije zbog sumnje da novac Zavoda nije polagao u blagajnu, već ga je prisvojio, a navedeno se djelo, napominju u policiji, odvijalo prošle godine.

Iako su neki mediji izvještavali kako je Erstić uhićen te se u javnosti stekao dojam kako je zadržan u pritvoru, u PU zadarskoj saznajemo kako je nakon razgovora pušten kući. Na poziv da nam komentira ovaj događaj Erstić se pak nije javljao, pa ostaje čekati koju će odluku Općinsko državno odvjetništvo donijeti u vezi kaznene prijave protiv njega, odnosno hoće li odići optužnicu ili će odbaciti prijavu.
Naime, Erstić se već i u ovotjednom radnom sporu protiv njegove bivše firme, Zavoda za hitnu medicinu, branio da je "po nalogu policije na svoje ime uplatio gotovinski polog na račun Zavoda". U toj županijskoj ustanovi pak više ne radi od 3. lipnja kada mu je istekao ugovor, a ustanova mu nije htjela provjerti novi mandat s obzirom da nisu bili zadovoljni njegovim radom. Unatoč tome, Erstić je tada odlučno najavio kandidaturu za još jedan mandat iako je u tijeku bila istraga zbog primopredaje novca Zavoda, a nakon što je bivša voditeljica Odjela za sanitetski prijevoz, Lucija Rožić, izjavila da je novac predala upravo njemu. Rožić ga je čak prijavila Općinskom državnom odvjetništvu, no Erstić je izjavio da novac nije preuzeo, potpis na zapisnicima nije njegov te da je Luciju Rožić prijavio policiji. 

Kategorija: 
Ocjena: 
Prosječno: 5 (1 glasova)