Grad Zadar predložit će dodatne mjere pomoći

Poruka greške

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls u _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (linija 436 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Slika korisnika mkvanja
Sastanak s predstavnicima Gospodarske i Obrtničke komore
Dogovoreno je da će se ovakvi sastanci predstavnika Grada i dviju komora održavati na mjesečnoj bazi
Vedran SITNICA
Zadar je u srpnju došao do 67 posto lanjskih turističkih rezultata

Dana 21. srpnja održan je radni sastanak s predstavnicima HGK- Županijske komore Zadar, Obrtničke komore Zadarske županije te predstavnikom Upravnog odjela za gospodarenje gradskom imovinom Grada Zadra u vezi ekonomske situacije prouzoročene pandemijom virusa covid-19, s osvrtom na tijek aktualne turističke sezone odnosno praćenje rezultata istih.
Tijekom sastanka iznesene su sve dosadašnje mjere pomoći koje je Grad Zadar donio u cilju pomoći gospodarstvenicima odnosno kako bi se pokušale ublažiti posljedice ove krize. Do sada je na ovu temu održano već više radnih sastanaka s ciljem da se pronađu odgovarajuća rješenja i mjere kojima Grad Zadar kao jedinica lokalne samouprave, može pomoći gospodarstvenicima, a u daljnjem tijeku dogovoreno je da će se ovakvi sastanci održavati na mjesečnoj bazi.
Naposljetku, uzimajući u obzir rezultate i podatke Turističke zajednice o broju gostiju, broju noćenja ostvarenih na području grada Zadra, kao i prihoda ostvarenog u ovoj turističkoj sezoni te uzimajući u obzir njihovu usporedbu s prošlogodišnjim rezultatima, bit će predložene i donesene konkretne mjere za iduće vremensko razdoblje, navode u Gradu Zadru.

Kategorija: 
Ocjena: 
Prosječno: 5 (1 glasova)