Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

9 C°

OD LJUBAVI NA SELU DO PIROMANA U Benkovačkom selu 37-godišnjak namjerno izazvao dva požara te izazvao opasnost za ljude i imovinu većeg opsega

24.07.2020. 08:27
OD LJUBAVI NA SELU DO PIROMANA U Benkovačkom selu 37-godišnjak namjerno izazvao dva požara te izazvao opasnost za ljude i imovinu većeg opsega


Policijski službenici Policijske postaje Benkovac dovršili su kriminalističko istraživanje nad 37-godišnjakom, kojeg se sumnjiči za kazneno djelo protiv opće sigurnosti.
Naime, sumnjiči ga se da je u srijedu poslijepodne, 22. srpnja 2020.godine, u Benkovačkom selu namjerno izazvao dva požara na otvorenom prostoru, a na koji način je izazvao opasnost za ljude ili imovinu većeg opsega.
U srijedu je najprije oko 13.00 sati izazvao požar na otvorenom prostoru među kućama, kojom prilikom je izgorjela trava i nisko raslinje u površini oko 23×30 m, te su požar u 13.35 sati ugasili vatrogasci, a potom je u 17.30 sati u neposrednoj blizini izazvao drugi požar kojom prilikom je izgorjela trava i nisko raslinje u površini oko 27×12 m, dok je vatra zahvatila stabla smokve i bora te ugrozila obližnju obiteljsku kuću. Požar su u 17,45 sati ugasili vatrogasci.
Uz kaznenu prijavu zbog sumnje da je počinio kazneno djelo Dovođenje u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom, 37-godišnjak je jučer predan pritvorskom nadzorniku Policijske uprave zadarske.
Kako neslužbeno doznajemo, radi se o J. Ć. iz Benkovca, koji je široj javnosti postao poznat nakon sudjelovanja u RTL-ovom showu "Ljubav je na selu". Spomenuti je policiji poznat od ranije po počinjenju više prekršajnih djela.