Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

5 C°

Pacijenti iz Dalmacije više ne moraju u Zagreb na pretrage srca

24.07.2020. 09:30


Igor Šesto već je petnaest godina kardiolog, specijalizirao je invazivnu kardiologiju i elektrofiziologiju, a cijeli je radni vijek dosad proveo u klinici Magdaleni, gdje trenutačno obnaša funkciju voditelja Odjela prve kardiologije. Klinika Magdalena nadaleko je poznata po pružanju jedinstvene i sveobuhvatne kardiovaskularne skrbi, od utvrđivanja anamneze i postavljanja dijagnoze pa do konačnog medicinskog rješenja u okviru kardiološkog konzervativnog i intervencijskog liječenja te po potrebi kirurškog zahvata.
– Ideja je bila da se na neki način približimo pacijentima iz Dalmacije, budući da u Magdalenu dolaze pacijenti iz cijele države. Bolje je da jedan doktor prijeđe tristo kilometara u jednom smjeru, nego da dvadesetak pacijenata putuje u drugom smjeru zbog pregleda – rekao nam je dr. Igor Šesto.
Doktor Šesto ima puna usta hvale za uvjete rada i osoblje u šibenskoj poliklinici Gemini, siguran je da je ovo početak jedne lijepe i korisne suradnje između dvije klinike. No, za šibensko područje veže ga i puno više od posla.
– Moja obitelj odavno ima kuću na Zlarinu, pa sam proveo veći dio djetinjstva, a i danas sam tamo kad god uhvatim vremena – reći će zagrebački kardiolog.
Na kraju smo ga pitali, budući da liječi pacijente iz svih krajeva Hrvatske, kakva su srca Dalmatinaca.
– Znanost kaže da bi Dalmatinci trebali biti zdraviji od, primjerice, Slavonaca, s obzirom na prehranu koja uključuju dosta maslinovog ulja, ribe i povrća. U praksi, postoje neke regionalne razlike između u tipovima bolesti koje pacijenti iz Dalmacije i Slavonije imaju, ali to su nijanse, to može primijetiti samo liječnik oštrog oka – rekao nam je Igor Šesto voditelj Odjela prve kardiologije u klinici Magdalena te 'pridruženi član' poliklinike Gemini iz Šibenika.
vom suradnjom naši pacijenti neće više morati putovati zbog smetnji kardiovaskularnog sustava. Pod vodstvom dr. Igora Šesto u poliklinici moći ćete obaviti kompletnu neinvazivnu dijagnostiku i liječenje kardiovaskularnih bolesti.
Dr. Igor Šesto je  liječnik, specijalist interne medicine, subspecijalist kardiolog. Njegove kliničke vještine su:


Ultrazvuk srca.


Doppler perifernih arterija.




Holter tlaka i ekg-a.


Invazivna kardiloška dijagnostika, koronarografija i kateterizacija srca.


Perkutane koronarne intervencije.


Elektrofiziološko testiranje i ablacije.


Iza sebe ima značajna postignuća i brojne zadovoljne pacijente.
Smetnje kardiovaskularnog sustava
Kardiovaskularne bolesti godišnje čine čak trećinu svih uzoraka smrti prema podacima Svjetske zdravstvene organizacije. Kardiovaskularne bolesti (KVB) su bolesti srca i krvnih žila, u većini uzrokovanih aterosklerozom odnosno promjene, oštećenja i naslage na stijenci arterija.
Sve bolesti srca, bolesti krvnih žila mozga i vaskularne bolesti mozga spadaju pod ovu skupinu bolesti. Velika većina uzroka nastanka kardiovaskularne bolesti može se kontrolirati. Prije svega treba održavati zdrav način života, biti aktivan, zdravije se hraniti, održavati primjerenu tjelesnu težinu, ne pušiti i ostalo.
POKLONITE NAM SVOJE POVJERENJE!
Na vrijeme se naručite za termine za sljedeci tjedann
Za narudžbe molimo da nas kontaktirate na:
mobitel:  091/575-2626
telefon: 022/342-005
mail: [email protected]