Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

Pobjeda Dinama – tri jeftina gola nakon 2:0

Autor: Drago Bajković

23.08.2008. 22:00
Pobjeda Dinama – tri jeftina gola nakon 2:0

Foto: Vedran SITNICA



Nogometaši Zadra prvu su utakmicu pod reflektorima na Stanovima izgubili od lidera prvenstva Dinama 3:2. Unatoč vodstvu od 2:0 u prvom poluvremenu, Zadar je u nastavku utakmice nakon katastrofalnih pogrešaka primio tri zgoditka.
Prvu ozbiljniju akciju a utakmici bilježimo u 19. minuti. Tomasov je odličnom loptom na desnom boku pronašao Terkeša koji oštro centrira, ali Drpić izbija u korner Minutu kasnije Zdarani dolaze u vodstvo . Terkeš je glavom prebacio lotu za Mitrovića koji se sjurio u šesnaesterac gostiju, vara Kelavu kojem nije preostalo drugo nego da ga sruši. Sudac Batinić nije ni trenutka oklijevao, pokazao je na kreč. Najstrožu kaznu izveo je Župan, Kelava odlazi u lijevu stranu,a lopta u suprotni, nebranjeni kut 1:0. U 32. minuti Zadar povećava vodstvo. Bilaver i Župan su kombinirali na desnoj strani, Župan vra Hrgovića i oštro centriran u šesnaesterac modrih. Najviši u skoku je Terkeš koji leđima okrenut golu tuče,a  lopta prolazi kroz uši Kelavi – 2:0. Oduševljenje na tribinama Stanova dugo nije splašnjavalo nakon Terkešova goditka. , Dinamo je u prvom poluvremenu bio jednostavno neprepoznatljiv, bez bilo kakve konkretnije akcije.  U 42. minuti Dinamo je prvi put priprijetio Ježini, slobodan udarac s dvadesetak metara iskosa izveo je Balaban, lopta je otišla malo iznad okvir vratiju. Zadar s uvjerljivim vodstvom odlazi na zasluženi odmor.
Velika prilika Zadrana već na otvaranju drugog poluvremena. Tomasov je prošao po lijevoj strani, ušao u šesnaesterac gostiju i uputio oštar centaršut po zemlji. Nažalost po domaću momčad Mitrivić je tek za nekoliko centimetara bio prekratak. U 55. minuti Dinamo smanjuje vodstvo Zadra. Prekršaj na dvadesetak metara iskosa s lijeve strane izveo je Balaban, loše postavljen živi zid i ukopani Ježina nisu uspjeli zaustaviti njegov udarc, lopta je odsjela u suprotnom kutu – 2:1. Tako je Dinamo bez konkretne prigode uspio smanjti zaostatak za Zadranima.
Šest minuta kasnije modri su postigli i drugi zgoditak. Morales je dugom lopto uposlio Mandžukića koji najprije vara naivnog Puljića, pa nakon toga i Parmakovića, te pogađa donji lijevi kut Ježine. Zadrova obrana ispala je prilično naivna, dok Dinamov napadač zaslužuje sve pohvale za lijepu akciju i zgoditak – 2:2. U 71. minuti Dinamo je stigao do vodstva. Blaban se sjurio u kazneni prostor Zadra, ali je otišao ulijevo.  Kada su svi očekivali da neće biti ništa od akcije, Balaban je uputio udarac praktički iz mrtvog kuta i na spavanju uhvatio Ježinu – 2:3. U 87. minuti Tomasov je odličnimudarcem s 25 metara dobro zagrijao dlanove vratara Kelave, ali ništaod izjednačenja.
Trener Dalibor Zebić pokušao je s nekoliko izmjena, ali golobradi igrači s klupe nisu uspjeli ništa promijenitii Dinamo je po tko zna koji put otišao iz Zadra s tri boda.


ZADAR   – DINAMO 2:3
ZADAR – Igralište u Stanovima. Gledatelja: 3.500. Sudac: Damir Batinić (Osijek)- Pomoćnici: Tomislav Petrović (Valpovo) i Tomislav Šetka (Đakovo). Strijelci: 1:0 Župan (20.-11m). 2:0 Terkeš 35.,  2:1 Balaban 55′, 2:2 Mandžukić 61′, 2:3 Balaban 71′. Žuti kartoni: Lovren, Bilaver, Mandžukić, Župan.
ZADAR: Ježina5, Batkoski5,5, Puljić 5.5, Parmaković 5,5(od 79. Gregov-), Pletikosić 5,5, Milin 6,5 (od 86. Jerbić-), Župan 6 (od 73. Mišlov-), Bilaver 6, Tomasov 6,5, Mitrović 6,5, Terkeš 6,5. Trener: Dalibor Zebić
DINAMO: Kelava 5,5, Drpić 5,5, Badelj 6, Lovren 5,5, Morales 5,5 (od 68. Tomić 5,5), Mikić 6 (od 76. Carlos-), Hrgović 6, Sammir 5,5, Vrdoljak 6, Mandžukić 6,5, Tadić -(od 31. Balaban 7). Trener: Branko Ivanković


Tornado nadglasao BBB
Navijačka skupina Tornado donijela je novu dimenziju na utakmice Zadra. U subotu navečer navijalo su svih devedeset minuta i u potpunosti nadjačalo i preglsalo oko 150 pripadnika BBB. Napokon u Stanoviuma više ne vlada kazališna atmosfera, a navijači suparničkih momčadi ne stvaraju dojam da se igra u nekom drugom gradu, već u Zadru.