Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

20 C°

Pridražanin šesta žrtva poskoka

Autor: Minja Gugić

23.08.2008. 22:00
Pridražanin šesta žrtva poskoka

Foto: Filip BRALA



Nenad Čulina (42) iz Zadra šesta je žrtva koju je ugrizla zmija otrovnica ovog ljeta na zadarskom području. Naime, njega je u subotu oko 9.30 sati ugrizao poskok dok je čistio očev bunar u mjestu Pridraga, nedaleko od Zadra. Nenad kaže kako zmiju nije vidio.
– Otišao sam s bratom u očevo dvorište i šmrkom tjerao vodu iz greda, no ta je voda očito izbacila i zmiju koja mi je skočila na nogu i ugrizla me. Bio je to poskok od nekih 20-ak centimetara koji me ugrizao čak dva puta. Brat ju je odmah ubio i prevezao me do Posedarja u ambulantu hitne pomoći odakle su me dovezli u zadarsku bolnicu – ispričao je novinarima proteklog vikenda Nenad Čulina.
Srećom, zbog brze reakcije njegovog brata i činjenice da je odmah potražio liječničku pomoć, Čulina je u zadarskoj Općoj bolnici dobio protuotrov već nakon sat vremena tako da se sve sretno završilo.
Prema riječima šefa Zaraznog odjela dr. Borisa Đelalije, pacijent se osjeća dobro, ali će ipak zbog predostrožnosti ostati nekoliko dana u bolnici na daljnjem promatranju.