Srijeda, 24. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

11 C°

Američki rock “Made in Croatia”

Autor:

23.08.2009. 22:00
Američki rock “Made in Croatia”


Svakoga dana dobivam na desetke cd-ova i obično ih preslušavam govoreći “shit, shit, shit”, ali kada sam poslušao njihov materijal, rekao sam “holy shit”, rekao je Rip
Sjajan mladi varaždinski bend Vodoo Lizards nastupit će ove subote u Arsenalu, a uz njih će gostovati Bernard Fowler i Jimmy Rip. Nastup u Arsenalu nastavak je odličnih koncerta održanih u sklopu njihove ljetne turneje, već su natupili na Špancirfestu, u srijedu nastupaju u Puli na motorijadi Twinhorna. Ovaj varaždinski rock band osnovan je 2006. godine, a od tada su snimili šest pjesama i svirali na više od stotinu koncerta u Hrvatskoj i Sloveniji. Binu s dijelili s bendovima Leningrad Cowboys, The Lords Of Altamond, The Last Vegas, Lord Bishop, Pips Chips & VideoClips, Psihomodopop i drugima. Nedavno su bili u Los Angelesu gdje su si otvorili vrata međunarodne karijere, a trenutačno u okolici Varaždina u posebno namijenjenom studiju snimaju album prvijenac na kojemu radi Jimmy Rip vrhunski session gitarist, producent i autor koji je u svojoj karijeri surađivao s bendovima poput Rolling Stonesa, Micka Jaggera, Jerry Lee Lewisa, Patti Smith, Williea Nelsona, Roda Stewarta, Toma Verlainea i mnogih drugih. Zanimljiva je rečenica koju je rekao o suradnji s Vodoo Lizardsima.
– Svakoga dana dobivam na desetke cd-ova i obično ih preslušavam govoreći “shit, shit, shit”, ali kada sam poslušao njihov materijal rekao sam “holy shit”, rekao je Rip.
Drugi suradnik Vodoo Lizardsa, Bernard Fowler, najpoznatiji je kao back vokal u Rolling Stonesima s kojima radi dugi niz godina, a surađivao je i s imenima poput Paula Simona, ex-Sex Pistola Johna Lydona, elektronskog japanskog genija Ryuichija Sakamota, funk božanstva Bootsy Collinsa, heavy-metal legende Alicea Coopera i mnogih drugih, na ovoj turneji pridružuje se Lizardsima kao poseban gost koji će im se zauzvrat pridružiti u studiju i zaokružiti popis značajnih glazbenika s kojima su Lizardsi surađivali. Za njihov glazbeni put kažu da nije bio ni lagan ni kratak, ali ni slučajan što će hrvatskoj publici pokazati ovog ljeta. Za svoju glazbu kažu da zvuče i izgledaju kao pravi američki rock and roll bend, ali “made in Croatia”, što ćemo moći čuti u subotu u Arsenalu.