Utorak, 16. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

13 C°

Bez problema protiv Rogaške

Autor: Roman Morović

23.08.2009. 22:00
Bez problema protiv Rogaške

Foto: Sebastian GOVORČIN



Kako je bilo i za očekivati, košarkaši Zadra u prvoj prijateljskoj utakmici u novoj sezoni upisali su uvjerljivu pobjedu. Slovenski drugoligaš iz Rogaške koji je tek prije desetak dana započeo s pripremama za novu sezonu bio je lak zalogaj za igrače Zmage Sagadina koji su šuterski bili vrlo raspoloženi o čemu najbolje svjedoče 124 ubačena poena. Zadar je kontrolirao utakmicu od samoga početka te je već nakon prvih deset minuta igre imao +17. Kasnije je ta prednost samo rasla i rasla do konačnih +52, a Sagadin je imao priliku vidjeti koje su taktičke postavke njegovi igrači već sada apsolvirali, a na kojima će još morati raditi idućih dana i tjedana. Osim toga, prvi je put, ako izuzmemo međusobne utakmice na treninzima, uživo mogao vidjeti kako u igri reagiraju Amerikanci Trent Plaisted i Micah Downs te koliko su napredovali mladi Škifić i Marčinković koji konkuriraju za poziciju “back up” četvorke. Sasvim je sigurno da je pred Zadranima još mnogo posla i da ova utakmica rezultatski nema nikakvog značenja, ali lagana pobjeda na početku serije pripremnih utakmica dobro će doći, ako ni za što drugo, onda barem za samopouzdanje igrača.
U pobjedi Zadra 124-72 koševe su postigli: Car 26, Perić 16, Downs 16, Škifić 16, Prostran 11, Stipčević 9, Plaisted 13, Ružić 11, Marčinković 6, Batur 2. Sljedeći ispit zadarski košarkaši imaju danas, također u Rogaškoj Slatini, protiv ukrajinskog prvoligaša Odesse.


Gruzija osigurala završnicu


Uvjerljivom pobjedom protiv Slovačke 91:50 (24-8, 22-12, 24-13, 21-17) pred 8.500 gledatelja u Tbilisiju reprezentacija Gruzije osigurala je plasman u završnicu Europskog prvenstva divizije B. Najbolji kod domaćina bio je NBA-ovac Zaza Pachulia sa 34 poena i 14 skokova, dok je igrač Zadra Vladimer Boisa za 23 minute ubacio 4 poena (2/5 za dva, 0/1 za tri) uz šest skokova i dvije asistencije. U srijedu Gruzija igra posljednju utakmicu u skupini kod kuće protiv Švedske te bi u slučaju pobjede s više od dva razlike osigurala prvo mjesto, no ako i izgubi, već sad ima zajamčen status najbolje drugoplasirane momčadi koji vodi u završnicu. Osim Gruzije, sigurni sudionici završnice su još i neporažene Crna Gora i Švedska te Bjelorusija koja ima jedan poraz. Nakon što se odigraju sve utakmice po skupinama bit će poznati parovi završnice, a pobjednici će se plasirati u diviziju A. Prve utakmice igraju se 5., a uzvrati 9. rujna.