Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

6 C°

Požar na Pagu buknuo u nedjelju nakon ponoći

Autor:

23.08.2009. 22:00
Požar na Pagu buknuo u nedjelju nakon ponoći

Foto: Alenka FESTINI



Uzrok požara tek će se utvrditi, a vatra je buknula na predjelu Paladinka u mjestu Košljun kraj Paga. Riječ je o drugom takvom požaru na gotovo istom području u posljednjih 20-ak dana
Čak 17 ovaca, 200 bala sijena, sveukupno 120 hektara niskog raslinja te nagorjela jedna štala – posljedice su velikog požara koji je buknuo u noći sa subote na nedjelju na otoku Pagu.
Požar je buknuo u nedjelju nekoliko minuta poslije ponoći na predjelu Paladinka u mjestu Košljun pored Paga. Nakon dojave policije i Operativnog centra na mjesto požara izašli su vatrogasci Dobrovoljnog vatrogasnog društva iz Paga, no zbog jake bure požar se nekontrolirano širio, pa su u pomoć paškom DVD-u pristigli i DVD-a iz susjednog mjesta Kolan i Povljana te vatrogasci iz Zadra.
– Jaka bura onemogućavala je gašenje, pa smo požar stavili pod nadzor tek oko 7 sati ujutro. Nakon toga na terenu su cijeli dan ostale ekipe DVD-a Pag, koje su još gasile manje požare i držale situaciju pod kontrolom. To je potrebno jer zbog bure postoji opasnost ponovnog razbuktavanja požara – rekao je jučer predsjednik DVD-a Pag, Šime Vičević.
Na mjesto požara izašli su i djelatnici Policijske postaje Pag koji su izvršili očevid kako bi se utvrdilo je li požar možda i namjerno izazvan.
Prema izvješću PU zadarske, za sad je tek utvrđena šteta na jednoj štali, vlasnika 63-godišnjaka iz Paga kojem je, u požaru izgorjelo 17 ovaca te 200 bala sijena. To je drugi takav požar na gotovo istom području u posljednjih 20-ak dana.
No, više o uzroku požara znat će se kad i policajci temeljito odrade svoj dio posla.