Srijeda, 24. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

9 C°

“Sajam” udžbenika

23.08.2010. 22:00
“Sajam” udžbenika


Mi smo odlučili zaraditi džeparac prodavajući stare knjige koje nam više ne trebaju. Nadamo se da ćemo sve knjige prodati, ali neke udžbenike nitko više ne koristi. Super nam je i cjenkanje, a sreli smo i neke učenike iz naše škole, kazali su Marko i Luka, dodavši kako roditeljima možda kupe i neki dar ako prodaju sve udžbenike
Zbog velikog interesa učenika i roditelja Gradska knjižnica Zadar još jednom je organizirala razmjenu školskih udžbenika. Dvorište Gradske knjižnice jučer je bilo prepuno zadarskih školaraca i roditelja koji su došli potražiti udžbenike koji im nedostaju te je ovo ujedno i najpovoljniji način za pronalazak udžbenika.
Razmjena udžbenika u dvorištu Gradske knjižnice trajat će do 28. kolovoza u terminima od 8 do 19.30 sati.
Nakon prve akcije koja je priređena odmah po završetku školske godine, a u nastojanju da učenicima olakšamo te njihovim roditeljima i starateljima smanjimo izdatke, razmjena se priređuje još jednom prije početka školske godine, napominju iz Gradske knjižnice Zadar.
U dvorištu Gradske knjižnice susreli smo osnovnoškolce i srednjoškolce s pripremljenim popisom knjiga kojima će se koristiti u nadolazećoj školskoj godini.
– Ja sam došla u knjižnicu po malo ljetnog štiva, pa sam uočila ovaj “dječji sajam”, a kako mojoj djeci nedostaju neki udžbenici, doći ćemo sutra s listom udžbenika i vidjeti što se može pronaći. Budući da imam troje djece, možete zamisliti koliki su nam troškovi na početku svake školske godine, kazala je članica Gradske knjižnice Zadar i istaknula kako je u dvorištu vesela i pozitivna atmosfera.
Susreli smo i prave male prodavače koji će ove jeseni krenuti u peti razred osnovne škole. Naime, Marko i Luka već imaju sve udžbenike za sljedeću godinu, ali svoje stare knjige nisu bacili već ih prodaju ispred Gradske knjižnice.
– Mi smo odlučili zaraditi džeparac prodavajući stare knjige koje nam više ne trebaju. Nadamo se da ćemo sve knjige prodati, ali neke udžbenike nitko više ne koristi. Super nam je i cjenkanje, a sreli smo i neke učenike iz naše škole, kazali su Marko i Luka, dodavši kako roditeljima možda kupe i neki dar ako prodaju sve udžbenike.
Podsjetimo, odmah nakon završetka prošle školske godine Gradska knjižnica je organizirala istu akciju razmjene udžbenika, koja je imala veliku posjećenost, a sudeći prema jučerašnjem danu i ova akcija je dobrodošla.