Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

19 C°

Ugrinić pobjednik Kupa Hrvatske

23.08.2010. 22:00
Ugrinić pobjednik Kupa Hrvatske


Za vikend je odvožena biciklistička utrka Memorijal Stjepan Grgac na kojoj je zadarski biciklist u kategoriji U – 23, devetnaestogodišnji Juraj Ugrinić (BK Meridiana Kamen team) ostvario je veliki uspjeh i osvojio Kup Hrvatske za 2010. godinu. Ujedno je osvojio treće mjesto i brončanu medalju u ukupnom plasmanu iza pobjednika Tomislava Dančulovića (BK Loborika), dok je drugi bio Marin Matej (BK Perutnina Ptuj). Ugrinić je iza sebe u sprintu ostavio poznata imena kao što su Rogina Radoslav (BK Loborika), Emanuel Kišerlovski (BK Loborika), Matija Kvasina (Zherokvadro Radenska), Hrvoje Miholjević (BK Loborika), Kristijan Đurasek, Massimo Demarin (BK Loborika).
Vozilo se 139,4 kilometra, a prosječna brzina je bila 43,35 km/h. Ovo je još jedan veliki uspjeh mladog Ugrinića koji vozi u kategoriji mlađi seniori U-23, a ovaj mladi zadarski biciklist nastupio je 18. i 19. kolovoza i na prestižnoj utrci u Italiji sa zapaženim uspjehom. Na ovim utrkama nastupili su svjetski poznata imena i pobjednici Giro d Italia kao što su Ivan Basso, Mark Cavendish, Damiano Cunego i drugi. Start utrke rame uz rame s ovakvim imenima budi uzbuđenje i strahopoštovanje, ali to Ugrinića nije toliko impresioniralo. Na drugoj utrci Coppa Bernocchi krenuo je sa samog starta oštro i probio se na čelo vodeće grupe. Ni to nije bilo dovoljno nego je ubacio u višu brzinu i krenuo u bijeg. Uspio je napraviti znatnu razliku od 3 minute i sam vozio u bijegu 25 kilometara pod pratnjom sudaca i TV ekipa RAI3.
– Pola sata na TV-u dosta košta, a ovo je bila dobra reklama za moj tim i mene osobno – kasnije je komentirao Ugrinić na pitanja novinara, tko je i odakle dolazi.
Naposljetku je pobijedio Manuel Belletti iz Colnago Csf Inox Teama koji je sumještanin svjetski poznatog Marka Pantanija. Utrka se vozila u Legnanu malom gradiću pokraj Milana poznatom po proizvodnji klasičnih bicikli Legnano.