Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

15 C°

Viduka i Surać prvi Kraljevi plaže

23.08.2010. 22:00
Viduka i Surać prvi Kraljevi plaže


Josip Viduka i Antonio Surać pobjednici su muškoga turnira “King of The Beach” u odbojci na pijesku na kojemu je nastupilo 11 najboljih lokalnih parova. Turnir se odigrao u subotu i nedjelju pod pokroviteljstvom Kluba skokova u vodu Zadar na bazenu na Kolovarama, a u finalu su Viduka i Surać pobijedili Juru Surića i Filipa Hrabrova, koji su također pokazali vrlo kvalitetnu igru. Treće mjesto osvojio je par Stipe Belić i Dražen Čubrilo, a četvrti su bili Trpimir Burčul i Dino Nimac, najugodnije iznenađenje turnira koji su u trci za polufinale izbacili bibinjski superdvojac Tomislava Fuzula i Bruna Šimunića s glatkih 2:0 (23:21, 21:16) te su se i u susretima za finale i treće mjesto pokazali tvrdim orahom osvajajući u oba susreta favoriziranim parovima po set.
Najneizvjesniji je bio prvi polufinalni susret između Belića i Čubrila te Surića i Hrabrova gdje su Belić i Čubrilo dobili prvi set, a Surić i Hrabrov uzvratili na 1:1 u setovima. U trećemu setu nakon rezultata 5:5 ni u jednomu trenutku niti jedan sastav nije se uspio odvojiti na dva poena razlike, sve do pobjede Surića i Hrabrova od 19:17 nakon odličnoga taktičkoga servisa Filipa Hrabrova.
– Prošle godine na ovome terenu uspjeli smo organizirati samo jedno kolo ženske druge lige na pijesku u suradnji s Karlom Lisicom. Već četiri godine se radi da ovaj teren postane što bliže nekom standardu odbojke na pijesku. Unatrag nekoliko godina ovdje nije bilo ničega, dovukli smo pijesak s onog Merkatorovog turnira, napravili smo prave stupove, pravu mrežu, prave linije i danas je ovaj teren spreman za ovakav jedan muški turnir. U ova dva dana vidjeli smo puno lijepih mečeva i svi su se jako dobro zabavili na prvom muškom turniru na bazenu. Prije svega moram zahvaliti gospodinu Jeri Periću bez čije potpore kroz protekle 4 godine ovaj poduhvat ne bi bio izvediv, a i Hrvoju Dokazi koji mi je stvarno puno pomogao – pridonijeli su i sponzori da sve bude na jednoj vrhunskoj razini i svi su jako zadovoljni, ništa nije krivo pošlo, sve je odlično i svi smo se dobro zabavili, a prva tri para dobili su i vrijedne nagrade – rekao nam je Ivan Friganović, organizator turnira.
Turnir je bio vrhunski organiziran i stalno praćen komentarima “voiceovera”.
 


Rezultati


Polufinale: Belić, Čubrilo – Surić, Hrabrov 1:2 (21:17, 15:21, 17:19)
Viduka, Surać – Nimac, Burčul 2:1 (18:21, 21:17, 15:12)
Za treće mjesto: Belić, Čubrilo – Nimac, Burčul 2:1 (16:21, 21:14, 15:8)
Finale: Viduka, Surać – Jure Surić, Hrabrov 2:0 (21:17, 21:16)