Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

6 C°

Zadovoljni učinjenim

23.08.2010. 22:00
Zadovoljni učinjenim


Ova je podružnica prema svojim financijskim mogućnostima pomogla teže bolesnim članovima, nabavila drva za ogrjev, djelomično obnovila svoj prostor novim namještajem, umrlim članovima kupila vijenac…, kazao je predsjednik Zvonko Šarunić
Umirovljenici Podružnice Brgulje koja organizacijski pripada Matici umirovljenika grada Zadra, održali su s malo zakašnjenja redovitu godišnju skupštinu.
Skupština je, što i nije uvijek uobičajeno, trajala relativno kratko i bez znanih nam dugih i zamornih diskusija-rasprava. Očito je da su članovi ove podružnice ipak zadovoljni s njezinom aktivnošću, ali i svjesni svih problema koji se događaju u našem društvu za koje su oni, svojim radom, itekako doprinijeli cjelokupnom napretku. I najmanje su, kao što se moglo čuti, krivi za postojeće stanje u društvu u kojem baš umirovljenici izvlače “deblji kraj”.
Najviše je vremena u raspravi posvećeno aktualnim problemima podružnice, ali istaknuto i ono pozitivno što se događalo.
– Ova je podružnica prema svojim financijskim mogućnostima, pomogla teže bolesnim članovima, nabavila drva za ogrjev, djelomično obnovila svoj prostor novim namještajem, umrlim članovima kupila vijenac…, kazao je predsjednik Zvonko Šarunić.
U raspravi je sudjelovalo više članova. Podneseno je i blagajničko izvješće dok je iz Nadzornog odbora bilo više primjedbi na rad vodstva podružnice odnosno predsjednika. Naime, i ovog se puta govorilo o dosta slaboj suradnji predsjednika i članova pojedinih odbora i komisija. To, ipak, kako je rečeno, nije i neće biti ni ubuduće neki posebno velik problem u radu brguljske podružnice s 58 članova.
Posebno je istaknuto zadovoljstvo svih članova radnim prostorom koji je Grad Zadar dodijelio ovoj podružnici, ali i istaknuta potreba veće brige o njezinom održavanju i čuvanju inventara. Bilo je riječi i o umirovljeničkim iskaznicama koje još uvijek nisu dobili članovi ove umirovljeničke podružnice.