Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

Jeftina igra ili Modrićev bunt?

23.08.2011. 22:00
Jeftina igra ili Modrićev bunt?


Na stolu je izdašna ponuda Chelseaja što se ne dobija svaki dan. Sukladno tome, niti ne odbija. Na potezu je predsjednik Daniel Levy


Unatoč činjenici da je Luka Modrić odbio  putovati u Manchester i biti  dio momčadi Tottenhama u  derbiju protiv Manchester  Uniteda, što je okončan uvjerljivom pobjedom “vragova” (3:0), menadžer Spursa  Harry Redknapp uvjeren je  da će njegov “plavi anđeo” iz  Hrvatske ostati na White  Hart Laneu. Bez obzira na  “nemoralnu ponudu” Chelseaja što premašuje trideset  milijuna funti. Na potezu je  predsjednik Spursa Daniel  Levy.
– Postojao je problem, ali  vjerujem da ćemo ga uspješno prebroditi i nastaviti  dalje. Uvjeren sam da će Modrić ostati u Tottenhamu,  predsjednik će mu podignuti  raspoloženje. Bilo bi suludo  prodavati Modrića u posljednjim danima prijelaznoga  roka, jer će biti nemoguće  nadomjestiti ga – poručio je  Harry Redknapp poslije poraza na Old Traffordu i zagolicao maštu navijača  Spursa, koji su se već bili  pomirili s Modrićevim  odlaskom. Pitanje je,  međutim, koliko su iskrene  Redknappove izjave. Svaki  bi trener, bez daljnjega, želio  imati Luku Modrića u svojoj  momčadi. Ovaj se put,  međutim, Harryja ne pita  mnogo. Na stolu je izdašna  ponuda što se ne dobija svaki dan. Sukladno tome, niti  ne odbija.
Klasično licitiranje?
– Ako Chelsea uistinu stavi te novce na stol, a Roman  Abramovič je to u stanju  učiniti, Modrić će sigurno  postati novi igrač Chelseaja –  tvrdi ugledni riječki menadžer Predrag Rački, koji  smatra da će se najavljivani  transfer ipak dogoditi.
– I to posljednjega dana  prijelaznoga roka, kao i svi  veliki transferi u povijesti.  Znate, Luka Modrić nije  igrač koji bi tjerao inat i odbio putovati i igrati utakmicu za Tottenham. To je bio  samo dio igre kojom se želi  povećati cijena transfera,  vjerojatno su se i klubovi  dogovorili. Klasično licitiranje i brana prema navijačima  – ističe Rački.
Ako netko poznaje “tekuću problematiku”, onda je  to neprijeporno Zlatko Kranjčar, otac Nike Kranjčara,  koji je, poslije razočaravajuće prošle sezone, u drugom dijelu koje je dobijao  minutažu na kapaljku, silno  želio napustiti Spurse. To  se, međutim, nije i vjerojatno neće dogoditi. Pogotovo ako Modrić napusti  White Hart Lane. Cico smatra da se to ipak neće dogoditi.
– Mislim da je Modrić u  ovom trenutku bliže ostanku, negoli odlasku – tvrdi  Kranjčar senior. – Možda jest  cijela priča oko Lukinoga  neodlaska u Manchester dio  kalkulacija kako bi se postigla bolja cijena transfera,  ali itekako drži vodu i priča  da se Redknapp i Levy ne  žele odreći takvoga igrača,  jer žele, što je moguće više,  zadržati kvalitetnu momčad  na okupu. Vjerojatno zato  nisu dali niti da Niko ode iz  kluba. Opet, s druge strane,  u pitanju su ogromni novci i  teško je odbiti takvu ponudu  Chelseaja.
Levy nije naivan
Hrvatskom izborniku  Slavenu Biliću vjerojatno  nije svejedno slušati priče o  Modrićevom “štrajku” na  početku sezone, riječ je o  prevažnoj karici u igri “kockastih” da bi olako prešao  preko činjenice da Luka odbija igrati utakmice za Tottenham.
– Zaista mi se već glupo  miješati u priče o Modrićevoj budućnosti, iako mi  je teško karakterno povezati  Luku s činjenicom da je odbio igrati u Manchesteru.  Hoće li Levy popustiti?  Teško je reći u ovom trenutku – kaže Bilić, koji ne  misli da će Modrić, ostane li  u Spursima, tjerati inat u  nedogled.
– Nije niti Levy naivan,  svjestan je da Modrić može  štrajkati do 31. kolovoza, a  već 1. rujna ponuda Chelseaja više neće biti aktualna  – zaključio je izbornik “kockastih”.


Ključan razgovor Levya i Modrića?




Modrićevo nezadovoljstvo pojavilo se već u prvim danima  prijelaznoga roka kada je Levy  poručio da hrvatski reprezentativac nije na prodaju ni za kakve  novce nakon što je Chelsea ponudio 22 milijuna funta. Budući da  je ponuđeni iznos prije nekoliko  dana premašio svotu od trideset  milijuna funta, Modrićevo je nezadovoljstvo poprimilo još veće  razmjere.
– Budimo iskreni, Modrić je želio  otići, ali bio je vrlo zbunjen u cijeloj  toj priči – poručuje Harry Redknapp. – Netko mu je nešto ponudio i postao je svjestan da  negdje drugdje može zaraditi puno  više nego u Tottenhamu. Zbog  svega toga bio je odsutan glavom,  ali učinit ćemo sve da se opet  počne baviti samo svojom igrom.  Ako ga netko može vratiti, onda  sam to ja. Imam s njim odličan  odnos i, vjerujte, nećete naći boljeg momka od Luke. Modrić je  prekrasna osoba – zaključio je  Redknapp i između redaka najavio  skorašnji razgovor Levyja i Modrića.
– Došlo je do razmimoilaženja u  stavovima poslije njihova prvoga  sastanka, ali vjerujem da će sada  sve biti u redu. Daniel mora reći  Modriću da ga želimo na White  Hart Laneu, da nam je važan, da je  naš klub ambiciozan. Luka će to  shvatiti. Uostalom, Daniel mi je  obećao da će se u skoroj budućnosti pozabaviti Modrićevim  ugovorom – poručio je Redknapp.