Četvrtak, 18. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

13 C°

U novu sezonu s kadetima

23.08.2011. 22:00
U novu sezonu s kadetima


Pred RK Zadar tako je još jedan pripremni ciklus prepun neizvjesnosti i sezona u koju se ponovno ulazi bez jasne strategije i bez definiranog sastava


Ne znam kada  ćemo započeti s “pravim” treninzima jer još uvijek nije  riješen status nekolicine starijih igrača. Sigurno je jedino  da ćemo imati sastanak, a  dok se on ne održi, ne mogu  vam reći niti s kakvim ćemo  sastavom ući u novu sezonu  – kazao je Romano Perinović, trener rukometaša Zadra koji je jučer u Mocirama  trebao održati prvi službeni  trening u sklopu priprema za  nastupe “plavih” u Drugoj  ligi – jug.
Prva se prozivka tako pretvorila u sastanak na kojem  se trebalo definirati hoće li  Zadar i nakon ispadanja u  niži rang moći računati na  dugogodišnje nositelje igre:  Nina Jeraka i Šimu Humbolta, odnosno na lanjskog  povratnika Tomislava Zelića. Spomenuti bi trojac trebao biti zalog zadarskim nadama da se nakon odlaska  Domagoja Suraća, Kristijana Brkljače, Ivana Mijolovića, Ivana Cote i Damira  Bobanovića Klub i dogodine  neće morati upuštati u borbu  za ostanak. Međutim, da bi  se ovaj plan ostvario,  igračima će najprije trebati  biti isplaćena dugovanja iz  prošle sezone.
– To je moj jedini uvjet,  govori kapetan Zadra Nino  Jerak, a ako i ovaj put budemo uskraćeni za ono što  nam je obećano, najizglednije je da ću se povući iz  rukometa. Zasitio sam se  svake godine istog scenarija i  sasvim sam blizu da napravim potpuni rez: posvetim se  samo poslu i privatnim obvezama.
Jerakovo “zbogom” bi za  posljedicu moglo imati domino efekt: da isto naprave i  ostali ključni igrači te da u  prvoj momčadi na kraju ostanu samo kadeti, tj. rukometaši s malo ili nimalo seniorskog iskustva. Osim toga, čini se da su u Mocirama  odlučili da im više ne trebaju  usluge Josipa Peše, proteklih  nekoliko sezona također neizostavnog prvotimca.
– Stvarno ne znam o čemu  se radi, no ja sam jedini od  iskusnijih igrača koji nije dobio poziv za sastanak, odnosno za početak priprema.  Očito više na računaju na  mene – požalio se Peša te  dodao:
– Neugodno sam iznenađen jer su mi se nakon  svega mogli barem javiti.  Smatram da to zaista nije  pravi način, no što je tu je.  Ionako imam previše privatnih obveza, a rukometu bih  se posvetio jedino u slučaju  da dobijem jamstva da će se  ove godine nešto promijeniti  nabolje – podvukao je Peša.
Pred RK Zadar tako je još  jedan pripremni ciklus prepun neizvjesnosti i sezona u  koju se ponovno ulazi bez  jasne strategije i bez definiranog sastava. Što su pak  napravili u kratkom pripremnom razdoblju saznat  ćemo 24. rujna, kada će se  rukometaši iz Mocira u prvom kolu ogledati s EMC  Splitom II.