Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

Zadrani uživali u gastronomskim delicijama i morskim igrama

Autor: Teuta Babajko Jamičić

23.08.2012. 22:00
Zadrani uživali u gastronomskim delicijama i morskim igrama

Foto: Fabio ŠIMIĆEV



Iako je kolovoz na izmaku, nova turistička manifestacija “Zadarski berekin”, uspjela je još jednom oživjeti zadarsku donju rivu. “Zadarskog berekina”, organizirala je Udruga prijatelja Plovanije, nakon što se zbog nedostatka novaca odustalo od “Noći punog miseca”.
“Zadarski berekin” otvoren je morskim igrama, slaganjem kašeta, utrkom u vrećama i potezanjem konopa koje su oživjele nekadašnje kvartovsko rivalstvo. Donjom rivom širili su se mirisi autohtonih delicija, pečene ribe, buzare, brudeta, rižota… koje su pripremali zadarski ugostitelji. Uz domaće specijalitete, nudilo se domaće vino, medica, smokovača…
Posebno za ovu priliku Zadranima su se pridružili ugostitelji iz Koprivnice, koji su posjetiteljima ponudili nesvakidašnji prizor – pečene šarane u neposrednoj blizini mora.
Osim gastronomskih delicija i morskih igara Berekin je ponudio i raznoliki glazbeni program. Na donjoj rivi postavljene su dvije pozornice, kod hotela Zagreb i kod Morskih orgulja. Pozornica kod hotela Zagreb bila je namijenjena starijima te su na njoj nastupali KUD-ovi i klape. Na drugoj pozornici kod Morskih orgulja bila je zabava za mlađe generacije i goste Zadra. Nastupili su Kuzma i Shaka Zulu i DJ-evi te atraktivne plesačice, tako da je zabava potrajala do dugo u noć.