Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

5 C°

Mesarić i Chago za lagani trobod Lokomotive

Autor: Andrija Dešpoja

23.08.2013. 22:00
Mesarić i Chago za lagani trobod Lokomotive

Foto: FAH



U samoj završnici prvoga poluvremena domaćini su došli u vodstvo preko Leonarda Mesarića, a pobjedu je u nastavku potvrdio Mathias Chago
Nogometaši Zadra poraženi su u 7. kolu Maxtv Prve lige na Maksimiru od Lokomotive 2:0. Bila je to utakmica u kojoj je igrala samo jedna momčad, ona u plavo-bijelim majicama dok su Zadrani pokazali jedno veliko ništa u 90 minuta protiv vrlo raspoloženog domaćina.
Ferdo Milin je napravio dvije promjene u početnih 11 u odnosu na ogled s Hrvatskim dragovoljcem, pa je tako umjesto Šimurine krenuo od prve povratnik nakon ozljede Prahić dok je na desnoj strani veznog reda priliku dobio Bašić umjesto Gržana.
Početno opipavanje snaga potrajalo je dugih 25 minuta, a prva ozbiljnija prilika došla je u režiji domaćina. Chago je povukao kroz sredinu i odlično uposlio usamljenog Mišića koji je utrčavao u kazneni prostor Zadrana. Mladi Lokomotivin napadač opalio je oštro iskosa s lijeve strane, no Matković je uspio loptu odbiti u korner. U 29. minuti Lokosi stvaraju još jednu priliku preko raspoloženog Matasa koji je probio desnu stranu zadarske obrane te nabacio loptu duboko u kazneni prostor Zadra. Pjaca ju je uspio zahvatiti glavom, ali njegov udarac je bio neprecizan.
Pritisak domaćina se nastavio i u sljedećim minutama, a najizgledniju priliku igrači Tomislava Ivkovića propustili su u 35. minuti. Matas je po običaju uspio centrirati s desne strane. Lopta se odbila od Vasilja te je visoko padala u peterac Zadrana gdje se opet odbila, ovaj put od Pjace, a na odbijanac je dotrčao Trebotić koji je mogao birati sa nekih 12 metara u koji dio mreže iza Matkovića će poslati loptu. Ipak na sreću Zadra pucao je visoko preko grede.
Igrači Ferde Milina nisu uspijevali stvoriti ništa konkretno na polovici Lokomotive, a sve su snage usmjeravali na obranu svog gola. Taj plan se razbio kao brod od stijenu u 42. minuti kad je nakon kornera kojeg je izveo Mišić s desne strane Matković ipak morao po loptu u svoju mrežu. Doduše prvi udarac glavom Barbarića je uspio obraniti, no na odbijenoj lopti u petercu našao se usamljeni Mesarić kome nije teško bilo glavom pospremiti loptu u mrežu za vodstvo od 1:0. Mogli su Zadrani nakon primljenog gola inkasirati i drugi, no zahvaljujući nepreciznosti Mišića koji se nalazio usamljen na lijevoj strani duboko u šesnaestercu Zadra na odmor se otišlo sa minimalnom prednošću Lokosa.
U drugi dio Milin je krenuo sa Čirjakom umjesto Muića, dok je Ivković također mijenjao i to Pluma za Mrzljaka. Zadar je očekivano preuzeo više rizika u igri te se to osjetilo u većem posjedu lopte te sve češćoj igri na Lokomotivinoj polovici terena, no prave prilike nije bilo. Umjesto toga uslijedilo je u 56. minuti povećanje vodstva domaćina. Obrana Zadra dopustila je Chagi da oduzetom loptom na 25 metara od Matkovićeva gola se lagano ušeta u njihov kazneni prostor gdje je neometano topovski opalio pod gredu za dvostruku prednost svoje momčadi. Primoralo je to Milina na nove zamjene, pa je u 62. minuti izvadio Bašića, a na njegovo mjesto ubacio Šimurinu, a u 73. minuti zamijenio Vasilja Heisterom, no i taj pokušaj da nekako razbudi svoje igrače nije donio ploda. Naprotiv, nastavio se pritisak Lokosa koji su tražili treći pogodak dok je potpuna anemija u redovima Zadra djelovala neizlječivo.
Prva prilika Zadrana nakon dugo čekanja stigla je u 85. minuti nakon ubačaja Heistera s lijeve strane. Begonja je dočekao loptu na drugoj stativi sam ispred Picka, no Mesarić mu je ušao u blok te je jedina prilika Zadrana otišla u vjetar. Nakon te propuštene prilike Begonje bilo je jasno da će Lokomotiva s pobjedom završiti susret, a Zadar nije ni zaslužio više s obzirom da su u pravom smislu riječi zalutali na maksimirski stadion.


 LOKOMOTIVA – ZADAR 2:0


ZAGREB – Stadion u Maksimiru. Gledatelja 600. Sudac: Domagoj Ljubičić (Osijek) – 6,5. Strijelci: 1:0 Mesarić (42), 2:0 Chago (56). Žuti kartoni: Mišić, Plum (Lokomotiva); Bašić (Zadar).
LOKOMOTIVA: Picak 6,5, Matas 6,5, Barbarić 6,5, Mesarić 7, Bručić 6, Mrzljak 5,5 (od 46. Plum 6), Trebotić 6, Chago (7,5), Mišić 5,5 (od 75. Pajač -), Pjaca 6, Šitum 6 (od 68. Lendrić -).
ZADAR: Matković 6,5, Jerbić 6, Prahić 6, Ikić 6, Bašić 6 (od 62. Šimurina 6), Sarić 5,5, Begonja 6, Muić 5,5 (od 46. Čirjak 6), Vasilj 6 (od 74. Heister -) – Terkeš 5,5, Ivančić 5,5.