Kamen temeljac putničkog terminala položit će Grabar-Kitarović

Poruka greške

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls u _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (linija 436 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Slika korisnika admin
Zvonko KUCELIN

Sve je spremno za početak radova na izgradnji putničkog terminala u Novoj luci Gaženica, a na svečanosti otvorenja gradilišta najavljenoj za ponedjeljak, 29. kolovoza, uz predstavnike Lučke uprave Zadar, izvođača radova, nadzora i lokalne vlasti očekuje se i resorni ministar Oleg Butković te predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović koja bi trebala položiti kamen temeljac.

Ovaj kapitalni projekt za grad Zadar i Zadarsku županiju približen je realizaciji početkom kolovoza kad je Lučka uprava Zadar potpisala Ugovor o građenju dijela Lot IIIb-Zgrada terminala s odabranim izvođačem radova - Zajednicom ponuditelja: Strabag AG Austria i Strabag d.o.o. Zagreb. Ponuđač je odabran u tijesnoj suradnji s bankom kreditorom KfW-Development Bank, Frankfurt, Njemačka, a na natječaj koji je bio objavljen 3. srpnja 2015. godine prijave je predalo 10 vrlo kvalificiranih ponuditelja iz Hrvatske, EU i Azije.

Sam postupak odabira izvođača radova i nadzora započeo je još prije nekoliko mjeseci kad je Lučka uprava Zadar na dostavu ponuda pozvala sedam kvalificiranih natjecatelja. Potom je, 30. svibnja 2016., kao najpovoljniji ponuditelj, s obzirom na objavljeni kriterij najniže cijene, stručno povjerenstvo LUZ-a, uz ishođenje mišljenja bez primjedbi na postupak banke kreditora, te verificirano po Upravnom vijeću LUZ-a 7. srpnja 2016., odabralo Zajednicu ponuditelja. Izvođač radova obvezao se da će opsežne radove na gradnji zgrade terminala tlocrtne bruto površine od 24.537 m2, prateće infrastrukture, parkirališta i uređenja okoliša na ukupnoj površini od oko 18.000 m2, izvesti u roku od 14 mjeseci za ukupnu cijenu od 24.705.552,57 eura bez obračunatog PDV-a.

Izvođač radova za kvalitetu, odnosno dobro izvršenje radova je potom jamčio bankarskom garancijom, a o tome će brinuti nadzor radova - Institut IGH iz Zagreba.

Kategorija: 
Tag: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno