Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

KK Zadar mijenja Panathinaikos i nastupa na Zadar Basketball Tournamentu

24.08.2017. 14:48
KK Zadar mijenja Panathinaikos i nastupa na Zadar Basketball Tournamentu


Košarkaški klub Zadra ipak neće prekinuti tradiciju pa će i ove godine nastupiti na Zadar Basketball Tournamentu. "Rezultat je ovo zajedničkih napora tvrtke S event kao organizatora turnira, kluba i grada Zadra kao većinskog vlasnika KK Zadar" ističu organizatori. Valja istaknuti da će Zadar na turniru zamijeniti momčad grčkog prvaka Panathinaikosa, koji, po riječima organizatora, nije ispoštovao sve stavke i uvjete ugovora.
– S obzirom na promjene koje nagovještavaju bolje dane KK Zadar te naše nove međusobne odnose ne mogu sakriti zadovoljstvo ovakvim raspletom situacije. U trenutku zajedničkih nastojanja da na bilo koji način uključimo i KK Zadar u ovogodišnje izdanje turnira Panathinaikos, koji nije ispoštovao sve stavke I uvjete sudjelovanja jasno navedene u ugovoru, je sam sebi zatvorio vrata i otvorio ih KK Zadar. Posebno me veseli činjenica da smo nakon četiri godine udružili snage na projektu koji je podjednako važan nama kao ulagačima u košarkaško bolje sutra i KK Zadar kroz koja bi se sva takva nastojanja trebala reflektirati, rekla je direktorica tvrtke S event i predsjednica Organizacijskog odbora ZDBT-a Zdenka Zrilić.
Zadovoljstvo je i izrazio trener Zadra Aramis Naglić.
– Drago mi je da ćemo sudjelovati i na ovogodišnjem izdanju Zadar Basketball Tournamenta. Očekuju nas utakmice s kvalitetnim protivnicima koje će nam poslužiti kao dobra priprema za početak ABA lige. Riječ je o momčadima koje imaju znatno već budžet od nas, ali sam uvjeren da ćemo se pred našim navijačima prezentirati na najbolji mogući način.
Turnir će se održati od 21. do 24. rujna u dvorani Krešimira Ćosića. KK Zadar nastupa u skupini u kojoj su još Bayern München i CSKA Moskva.
Prvu utakmicu Zadrani igraju u četvrtak 21. rujna protiv Bayerna s početkom u 20:30 sati. U petak 22. rujna u 20 sati protivnik Zadra bit će ruski prvak CSKA. Subota je za Zadrane slobodan dan, a u nedjelju igraju utakmicu za plasman.
Opširnije u tiskanom izdanju od petka.