Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

14 C°

Sajam u sklopu Taste and Food festivala

25.08.2017. 12:44
Sajam u sklopu Taste and Food festivala


Taste and Food Festival, 13. festival dobre hrane i turizma, koji se održava pod pokroviteljstvom predsjednice Kolinde Grabar Kitarović, započeo je jučer u Zadru manifestacijom "Proizvodi hrvatskog sela", u sklopu koje je na zadarskom Forumu postavljeno tridesetak štandova s najrazličitijim proizvodima iz svih krajeva Hrvatske.
Riječ je o najvećem i najstarijem sajmu tradicijskih proizvoda u RH, na kojem je dosad u više hrvatskih gradova izlagalo nekoliko tisuća izlagača, a obišlo ga je više od 120 tisuća posjetitelja.
Kako poručuju organizatori, cilj ove manifestacije je omogućiti kako Zadranima, tako i brojnim turistima povoljnu kupovinu domaćih tradicijskih proizvoda koji se inače ne mogu naći u trgovinama.
Sajam "Proizvodi hrvatskog sela" ostaje otvoren do 30. kolovoza.
Na sajmu se može naći različitih prehrambenih proizvoda, slavonskih suhomesnatih specijaliteta, kao i mariniranih plodova mora, različitog povrća i divljeg jestivog bilja, tartufa, maslinovog ulja, sira, marmelada i džemova, likera i rakija, prirodnih voćnih sokova, meda, medice i pčelinjih proizvoda, slatkih i slanih keksa i kolača.
Ponuda nije, međutim, ograničena samo na iće i piće, nego se na sajmu nalazi i bogata ponuda nakita, suvenira, proizvoda od bračkog kamena, dječjih igračaka, prirodne kozmetike, sapuna i sredstava za uljepšavanje.