Super baka Bernardica želi i u stotoj ljetovati na Viru!

Slika korisnika valentinam
Najstarija turistkinja na Viru
Autor: 
Bernardica Baier ima 94 godine, svakodnevno se kupa i pliva, a iz Bochuma na otok dolazi već 15 godina
Bernardica je u more ušla uz pomoć kćerke Ankice i prijatelja Nikole Cvidraka u čijem apartmanu ljetuje

Gospođa Bernardica Baier u virskom naselju Prezida provodi posljednje dane ljetovanja. Kupa se svakodnevno u moru, sunča na lijepoj i uređenoj plaži, a apartmanski smještaj koristi tek za noćenje i predah između kupanja. Ništa od ovog ne bi bilo posebno zanimljivo da gospođa Bernardica nema 94 godine, a u svakodnevnoj turističkoj rutini nisu je jučer zaustavili niti jaka bura i valovito more. Spremno se osvježila kada je sunce zapeklo, doduše ovog puta uz pomoć kćerke Ankice i prijatelja Nikole Cvidraka u čijem apartmanu ljetuje već 15 godina, ali svejedno je trebalo imati hrabrosti zaplivati u nemirnom moru. Eto, čak je stasitog i brižnog stanodavca Nikolu jedan val oborio u koljenima.

- Nemam straha u moru. Sviđa mi se plaža, lijepo je i čisto pa se uvijek jedva čekam okupati i osvježiti, kaže nam ova super baka iz njemačkog Bochuma smještenog u prohladnoj i industrijskoj ruhrskoj oblasti, odnosno saveznoj pokrajini Sjeverna Rajna-Vestfalija. Obitelj Baier zato obično na Viru provodi četiri do pet tjedana ljetovanja kako bi se zagrijani i osunčani vratili u Bochum ili svratili do rodnog Bihaća, ali je boravak ove godine skraćen na svega tjedan dana. Razlog je unuk Sven kojega uskoro očekuje diploma inženjera elektrotehnike, a baka Bernardica priželjkuje i – svadbu.

- Eto, imam još samo želju da Sven diplomira i da se oženi. Zapravo, imam još jednu želju: da i u stotoj godini dođem na Vir na ljetovanje kod Nikole, kaže.

Kako joj je apartman u neposrednoj blizini plaže i mora, za gospođu Bernardicu je sve lako. Ionako, kaže nam Ankica, njezina mama sve radi sama: uređuje se, oblači, kupa, posprema posteljinu, čisti, a kada se obitelj zaželi slatkoga – gospođa Bernardica peče i palačinke. Sada ih ipak nije trebalo okrenuti na tavi, jer su svi guštali u nadaleko čuvenim pitama sa sirom koje Nikola mijesi s ponosom i zavidnom vještinom.

- Gazda Nikola je dobar i prijazan čovjek, klima na Viru je super, otok je lijep, a more čisto i doslovno pred vratima apartmana. Neka me zdravlje još posluži i eto mene opet - poručila je najstarija turistkinja na Viru okružena pažnjom kćerke Ankice, stanodavca Nikole, njegove kćerke Žane te tri Nikoline unuke, Lane, Lorene i Mile.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno