Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

13 C°

Nezaposlenima prilika – besplatna edukacija za kuhare, barmene i sommeliere

24.08.2018. 19:54
Nezaposlenima prilika – besplatna edukacija za kuhare, barmene i sommeliere


Hotelijersko turistička i ugostiteljska škola Zadar, u suradnji s partnerima: Područnim uredom Hrvatskog zavoda za zapošljavanje i Punta Skalom d.o.o., pokrenula je projekt CookingTour@Zadar – osposobljavanje/usavršavanje 45 nezaposlenih osoba evidentiranih na Zavodu: 37 mlađih od 25 godina, pet starijih od 54 godine i tri osobe s invaliditetom za zanimanja kuhar specijalist dijetoterapije, kuhar specijalist mediteranske prehrane, kuhar specijalist halal normativa, art deco slastičar i barmen/koktel majstor/sommelier. U tu svrhu ishodovana su i bespovratna sredstava EU u iznosu od 1.991.754,10 kuna.


Praćenje trendova i kreiranje inovacija
– Sektor turizma je jedan od onih rastućih sektora koji u zadnjih par godina pred sve ljude koji žive od turizma stavlja ozbiljnu zadaću za praćenjem trendova i kreiranjem inovacija kako bi se sve zahtjevniji gosti zadržali i zadovoljili. U tu svrhu naša je škola u suradnji s Područnim uredom Hrvatskog zavoda za zapošljavanje i Punta Skalom d.o.o. pokrenula projekt CookingTour@Zadar u okviru kojeg će se za potrebe nezaposlenih osoba i jačanja sektora turizma u cijeloj županiji kreirati pet novih obrazovnih programa za kojima se pokazala potreba na tržištu rada. To su: kuhar specijalist dijetoterapije, kuhar specijalist mediteranske prehrane, kuhar specijalist halal normativa, art deco slastičar i barmen/koktel majstor/sommelier. Cilj projekta je odgovoriti na potrebe ranjivih skupina i osnažiti ih za uključivanje na tržište rada inovativnim pristupima poučavanju s mnogo praktične nastave kod poslodavca, primjenom informacijsko-komunikacijskih tehnologija te sadržaja za opće vještine u radnom okruženju, rezimira prof. povijesti i pedagogije i savjetnik za pisanje i provedbu EU projekata, uključen u realizaciju CookingTour@Zadra, Krešimir Groš.


Besplatno pohađanje programa
Projektni tim Hotelijersko turističke i ugostiteljske škole Zadar, kako dodaje, poziva stoga sve zainteresirane potencijalne kandidate koji zadovoljavaju opisanu dobnu strukturu i ostale preduvjete da se prijave za besplatno pohađanje spomenutih programa.
– Kandidati nam se mogu javiti na mail adresu [email protected], a za sva dodatna pitanja na raspolaganju smo na brojevima telefona: 091/568/0893 i 091/308/2916. Nakon postupka selekcije i odabira formirat će se prva generacija polaznika koji će imati priliku steći znanja, vještine i kompetencije od strane vrhunskih stručnjaka te dobiti certifikate po najvišim standardima u svijetu ugostiteljstva što će im bez zadrške omogućiti da budu prepoznati među svojim budućim poslodavcima, zaključuje Groš.