Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

Dovest ćemo još dva igrača ili jednog kvalitetnijeg

24.08.2019. 06:18
Dovest ćemo još dva igrača ili jednog kvalitetnijeg


Nešto manje od pet tjedana prije samog starta nove sezone trener Zadra Ante Nazor je suočen s porođajnim mukama kojeg zapravo ima svaki novi sastav u ovo doba godine. U odnosu na sezonu prije, u rosteru tek ima dvojicu igrača (Vuković i Planinić), dok su svi ostali izuzev Ivanova potpuno nova lica i pripremni period nikad nije nudio više izazova kao što je ovog ljeta. Splićanin na klupi Zadra čak je i zadovoljan s dosad odrađenim, iako je moglo biti i bolje da se uspjelo malo prije definirati konačni roster. Na raspolaganju ima 10 igrača koji su sigurno ukomponirani u onu kvotu prvotimaca, a još uvijek se čeka dolazak dvojice Amerikanaca, Jamesa Farra i Bryona Allena te jednog do dva pojačanja koja su još u planu.


Čekaju se Amerikanci
– Krenuli smo 12. kolovoza i zadovoljni smo s dva mikrociklusa što su iza nas. Nadam se da ćemo sljedeći tjedan, kada dođu dva igrača iz SAD-a, kompletirati momčad nakon čega krećemo s drugom etapom priprema i pripremnim utakmicama – osvrnuo se Nazor na tijek priprema te potvrdio da je novi Zadar tendenciozno postao primjer spoja iskustva i mladosti.
– S nama su Jan i Ivan koji dobro pokazuju ono čemu stremimo – spoju mladosti i iskustva. Radi se o igračima koje jako dobro poznajemo. Nadam se da ćemo što je moguće prije biti kompletni, da ćemo start sezone dočekati što je moguće spremniji jer nas odmah na početku čekaju vrlo važni izazovi. Kako u hrvatskom prvenstvu tako i u regionalnoj ligi. Sve ide po planu i možemo biti zadovoljni. Zadovoljstvo Nazor nije krio i s obavljenim ‘mercatom’ iako je po putu bilo velikih prepreka složio se roster koji bi mogao imati ono nešto.
– Zadovoljan sam. Naravno, u okviru mogućeg jer ne smijemo zaboraviti da imamo određene limite što se tiče financija. Bilo je i nekih igrača koji su bili naša želja, ali Zadar očito nije bio njihova. Odredili smo da nećemo nikoga moliti i da u sezonu idemo s igračima koji ovdje žele doći i koji žele prihvatiti ovu sredinu, filozofiju, način igranja i težak rad. To je jedina formula za ono što očekujemo u nadolazećoj sezonu – kvalitetnu igru te izbjegavanje stresa.


Višak borbenosti i energije
Kvaliteti igre, ali i izbjegavanju stresa najbolji lijek će biti kompletiranje rostera, a puno će pomoći i najavljeni dolazak Farra i Allena.
– Moramo brzo reagirati i moramo biti kompletni kad nam se priključe igrači koji dolaze iz SAD-a. Imamo opciju za visokog igrača, a bilo je i nekih kombinacija i za još jednog niskog. Vidjet ćemo hoćemo li se odlučiti za dovođenje dva igrača ili jednog kvalitetnijeg.
Kod splitskog stratega naširoko je poznato da je trener koji inzistira na defanzivnoj igri, s agresivnim pristupom i mnogo trke. I u novu sezonu želja mu je ugraditi te postulate u genetski kod svoje nove momčadi.
– Ideali na kojemu ćemo inzistirati su agresivna igra u obrani, posebno na domaćem terenu, igranje s viškom borbenosti i energije kako bismo pokrili svoje nedostatke te trčanje u oba smjera. Imamo jednu od najmlađih momčadi u posljednjih nekoliko godina te se nadam da će takav stil igre afirmirati pokojeg igrača. Ciljevi su uvijek jasni – proći ABA ligu bez stresa kakvog smo doživjeli lani i kakve smo znali doživljavati nekih prijašnjih godina i postići stabilnost. Što se tiče hrvatskog prvenstva i kupa ciljevi su uvijek najviši. Drugačije razmišljanje bi bilo pogubno za Zadar. Ova sredina ne trpi alibije – zaključio je Nazor.