Duško Polovina Lungo: "Bernardiću, raspusti cijeli zadarski SDP!"

Slika korisnika mkvanja
Obratio se središnjici
Tražio sam intervenciju središnjice. Informirao sam ih o zadnjim događajima vezanim uz Antuna Novoselovića, kazao je Polovina
Zadarski list/Arhiva
Vrijeme je za generalku u SDP-u - Duško Polovina Lungo

Duško Polovina Lungo, poznati zadarski SDP-ovac koji se 2015. kandidirao za predsjednika ove stranke na nacionalnoj razini, oglasio se nakon što je šef gradske organizacije Antun Novoselović dao ostavku. Polovina je, podsjetimo, i nakon zadnjih lokalnih izbora na kojima je SDP-ova kandidatkinja Sabina Glasovac postigla slab rezultat, javno i nedvosmisleno zatražio od nje da podnese ostavku apelirajući da se hitno pokrenu temeljite promjene koje bi SDP-u dale prepoznatljiv programski identitet.
Polovina sada, nakon ostavke Novoselovića za kojega su mediji otkrili da njegova privatna tvrtka obilno posluje s javnom ustanovom HEP- Elektra Zadar, traži intervenciju središnjice. Kaže da je o tome informirao i razgovarao s ljudima iz vrha stranke u Zagrebu te da čeka epilog ove situacije.
- Došlo je vrijeme da se SDP Zadra i županije ‘resetira’ iz temelja. Podržavam u cijelosti ne tako davne istupe prvoborca SDP-a Romana Meštrovića koji je u intervjuu Zadarskom listu precizno detektirao i upozorio na probleme lokalnog SDP-a. Nitko ga, naravno, nije ozbiljno shvatio, kao što je to običaj kod naših sveznajućih i samodopadnih rukovodilaca, iako svi oni zajedno naspram jednog Romana Meštrovića, nisu čovjeku »do koljena«, kaže Polovina koji je pozvao svoje stranačke kolege da pronađu te Meštrovićeve riječi i dobro razmisle do kada se SDP treba koprcati u začaranom krugu privatnih interesa pojedinaca.
- Uvjeren sam da bi za dobrobit stranke najbolje bilo da središnjica raspusti gradsku i županijsku organizaciju i da se krene iznova jer ovako više ne ide. Ovo sveprisutno je sramoćenje stranke i članstva doseglo je nepodnošljive razmjere i ja stvarno ne znam kako to naši članovi više ne vide i već jednom radikalno prekinu ovu agoniju, poručuje Polovina koji mislim kako bi raspuštanjem došlo do priljeva novog, mlađeg članstva, a samim tim i do novih ideja i kvalitetnijeg rada.
- Stranka bi najvjerojatnije dobila novi uzlet i bila bi kod glasača prepoznata kao nešto, a ne kao ništa. Mi već godinama na čelu zadarskog SDP-a imamo jednu ekipu koja se nametnula i koja je pokazala da najbolje funkcionira kao rušilačka ekipa zahvaljujući kojoj je ova stranka dospjela na najnižu, najbjedniju razinu tako da u njoj više gotovo nitko ozbiljan ne vidi alternativu vladajućoj garnituri, zaključuje Polovina. 

Kategorija: 
Ocjena: 
Prosječno: 3 (2 glasova)