Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

14 C°

Siriščević: Oduvijek mi je bila želja igrati za Zadar

24.08.2019. 06:23
Siriščević: Oduvijek mi je bila želja igrati za Zadar


Nakon gomile dolazaka igrača tijekom ovog ljeta, njih čak osmero, došlo je vrijeme za predstavljanje svih novih lica u dresu Zadra. Svoja predstavljanja javnosti među prvima su još tamo u lipnju i srpnju obavili Karlo Uljarević i Ive Ivanov, a na svoj red, pritom poštujući raspored pristizanja na Višnjik, su došli Jan Palokaj (18 god., 194 cm) i Ivan Siriščević (32 god., 198 cm). Ovaj potonji je uz Ivanova najveći dobitak za novu momčad Ante Nazora po pitanju iskustva. Siriščević u najzrelijim godinama itekako ima što dati u novoj sezoni. Uz odličan šut koji ga oduvijek krasi, na glasu je i kao solidan obrambeni i timski igrač. Njegov doprinos sigurno će biti značajan, a i sam će priznati kako je potajno uvijek želio navući dres kluba iz Donatovog grada.


Dobri temelji
– Nakon dvije godine izbivanja vraćam se u Hrvatsku. Uvijek je dobro vratiti se kući. Iznimno sam zadovoljan što sam došao. Već sam rekao da mi je bila potajna želja zaigrati za Zadar, no do toga sve do ovog ljeta iz raznih razloga nije došlo. Jedan od razloga mog dolaska je i trener Ante Nazor čiji rad poznajem već dugi niz godina. Znam da puno traži od igrača, ali u konačnici se to uvijek isplati. Utjecali su i obiteljski razlozi i blizina doma, ali sigurno nisam došao samo odraditi sezonu. Svi koji me poznaju znaju da ću dati sve od sebe i mislim da će u konačnici biti dobro – kazao je Siriščević koji kao i svi igrači u ovo doba predsezone prolazi najteže muke priprema.
– Pripreme su intenzivno krenule, no to je period koji se mora odraditi, bez obzira na to što ćemo mi igrači uvijek malo ‘žugati’. Baza se mora odraditi da bi poslije bilo lakše. Kada se postave dobri temelji ozljede i umor se svedu na minimum stoga je važno kvalitetno odraditi uvod u sezonu.
Roster se polako, ali sigurno formira i još malo pa će svi biti na okupu.
– Momci su karakterno dobri, iako smo se tek okupili sve super štima. Vlada pozitivna atmosfera i svi smo volji raditi. Još se nismo kompletirali i dobili konačnu sliku, ali mislim da stvari idu u pravom smjeru.


Pobjednički mentalitet
A što se tiče ciljeva oni su u gradu košarke uvijek visoki.
– Pokušat ćemo ostvariti zacrtane ciljeve. Ovaj klub i grad to zaslužuju i nitko ne bi bio spremniji od nas da napravimo velike stvari i da navijačima priuštimo najveće dosege. S obzirom na to da se još nismo kompletirali nije vrijeme da se razbacujemo izjavama, no razmišljamo u tom pravcu – zaključio je svoje predstavljanje javnosti Ivan Siriščević dok se na njega nadovezao jedan od mnogih iznimno mladih, ali talentiranih igrača u Nazorovoj novoj momčadi. Jan Palokaj je potpisao vjernost Zadru na četiri godine (2+2) i od njega se očekuje da s vremenom postane stožerni igrač.
– Ne mogu kazati ništa drugo osim da sam jako sretan što sam došao ovdje igrati i predstavljati Zadar. Svima je poznato da je Zadar grad košarke i to je zasigurno utjecalo na moju odluku, naravno uz sve ostale izazove koje Zadar kao klub stavlja pred mene. Nadam se da je ovo stepenica više za moju karijeru – kazao je 18-godišnji Palokaj koji je prošlu sezonu nastupao za Bosco, posljednjoplasiranu momčad HT Premijer lige.
– Po imenima je to bila momčad za viši plasman nego smo ga ostvarili, no po meni je tu realno bilo premalo rada i uloženog truda i fokusa na sam trening i na kraju krajeva utakmice. Nije sezona za pamćenje, ali ju ne treba ni zaboraviti kako se takve stvari više ne bi ponovile. Ni meni niti ikome od igrača u tom klubu. Ovdje sam došao s ambicijom da ostvarim što je moguće više pobjeda te da gradimo pobjednički mentalitet. To mora biti misao vodilja Zadra!
U Zadru ga pak očekuje dijametralno suprotna situacija nego što je bila u Boscu. Ambicije, uvjeti, pritisak rezultata…nešto je sasvim novo u njegovoj dosadašnjoj košarkaškoj karijeri.
– Momčadi sam se priključio kada su pripreme već trajale tjedan dana jer sam imao reprezentativne obveze. Znao sam gdje dolazim i na kakav način rada se moram spremiti i za sada to dosta dobro funkcionira. Svi igrači su na svom maksimumu i samo ako svojim radim budemo gurali i poticali jedni druge možemo doći do vrhunske fizičke spreme, što je preduvjet da ovu sezonu završimo pozitivnim rezultatima – kazao je na kraju Palokaj.