SKUPA PONUDA Za preseljenje u Polikliniku Zavod za hitnu medicinu treba 1,350.000 kuna

Poruka greške

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls u _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (linija 436 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Slika korisnika mkvanja
Poništili prvi i objavili novi natječaj za opremu novih prostorija
Proveli smo natječaj za uređenje prostora u Poliklinici za koji smo napravili i troškovnik od 1,350.000 kuna, međutim natječaj smo morali poništiti s obzirom da je ponuda puno veća od planiranih sredstava, ravnatelj Ivica Erlić
Arif SITNICA
Nije tajna da dio Zadrana parkiralište ispred Hitne koristi kao vlastito

Na nedavni natječaj županijskog Zavoda za hitnu medicinu kojim se traži ponuđač za opremu novih prostora Zavoda u Poliklinici javila se samo jedna tvrtka, i to sa ponudom većom od one koju je naznačio Zavod. Natječaj je stoga poništen te se raspisuje novi kako bi se dobila što povoljnija ponuda za opremu prostora.
Naime, poznato je da se već godinama planira preseljenje ove županijske ustanove u zgradu Poliklinike kako bi Zavod imao što bolje uvjete rada. Na tom se planu radi već godinama. S obzirom da su neki odjeli i ambulante već preselile tamo, na red je došao i Zavod, o čemu nam njegov ravnatelj, Ivica Erlić, kaže:
- Proveli smo natječaj za uređenje prostora u Poliklinici za koji smo napravili i troškovnik od 1,350.000 kuna, međutim natječaj smo morali poništiti s obzirom da je ponuda puno veća od planiranih sredstava - kaže Erlić.

Raštrkani na tri lokacije

Ravnatelj očito ne želi potrošiti više sredstava od planiranog kako bi se i za stavku preseljenja u Polikliniku racionalno trošilo. Ostaje vidjeti kakvi će biti rezultati novog natečaja, prije svega hoće li se ovoga puta javiti više tvrtki kako bi se za opremanje prostora doista izabrala najpovoljnija ponuda.
Županijsku ustanovu, koja je izvrsno odradila i ovu turističku sezonu odgovarajući i svim izazovim rada u korona krizi, tako uskoro čeka preseljenje i rad u puno boljim uvjetima. To će se ponajprije odnositi i na parking kojega sada koriste mnogi građani.
Naime, koliko se godina već govori o preseljenju Zavoda za hitnu medicinu u zgradu Poliklinke najbolje kazuje podatak da je još 2015. godine za prvog službenog posjeta Zadru, tadašnji ministar zdravlja Siniša Varga govorio o preseljenju. Ovo je jedna od rijetkih medicinskih ustanova koja je raštrkana na čak tri lokacije: Uprava Zavoda nalazi se preko puta odjela PU zadarske za izdavanje dokumenata, Hitna pomoć u Meštrovićevoj ulici, a garaža kod zadarske ispostave Elektre.

Problem parkinga

I bivši ravnatelj Zavoda, dr. Predrag Orlović, u više je navrata spominjao mogućnost preseljenja u Polikliniku, čak ga najavljujući i u svom programu na natječaju za ravnatelja, uočavajući ga kao problem za normalno funkcioniranje Zavoda. Orlović je upozoravao kako su »raštrkani na sve strane«, smarajući da im je najmanji problem to što im je uprava u drugoj zgradi, međutim, više je puta apelirao da bi im bilo puno lakše da je barem garaža bliže, odnosno da su objedinjeni.
Planirani prostor za Zavod iznosi 450 metara četvornih te je bila riječ o već dogovorenoj kvadraturi iz nekih ranijih procjena preseljenja Zavoda. Preseljenje Zavoda u Polikliniku olakšalo bi i dolazak pacijentima jer se Hitna pomoć nalazi u zgradi u kojoj su smještene i zubne i ginekološke ambulante, pa je često teško naći slobodno mjesto na parkiralištu prekrcanom automobilima. Nije tajna da dio Zadrana parkiralište ispred Hitne koristi kao vlastito ostavljajući svoj automobil dok odu na posao ili u spizu. A o manevriranju kola Hitne na parkiralištu punom vozila pacijenata da se i ne govori - vozači često parkiraju tik do njihovih vozila kao da nije riječ o kolima za hitne intervencije.

Kategorija: 
Ocjena: 
Prosječno: 3 (1 glasova)