Dario Tičić preuzima Biograd, Žarko Relota Bili Brig, Marinko Jelečević Stanove, Zvonimir Mikulić Belafužu

Poruka greške

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls u _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (linija 436 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Slika korisnika asaric
Dekret zadarskog nadbiskupa mons. Želimira Puljića
Don Dario Tičić nakon sedam godina službovanja u zadarskoj župi Uznesenja BDM na Belafuži, preuzima Župu sv. Stošije u Biogradu na Moru. Don Zvonimir Mikulić, povjerenik Nadbiskupskog ureda za mlade, župnik Župe sv. Nikole u Crnom, preuzima župu na Belafuži. U zadarsku župu na Stanovima dolazi don Marinko Jelečević, župnik Starigrada, Selina i Tribnja. Župnik Ploča i Dračevca fra Žarko Relota preuzima župu na Bilom Brigu. Ražanačku župu preuzima don Mario Sikirić, a dosadašnji župnik don Filip Kucelin preuzima župe u Preku i Sutomišćici. Don Boris Pedić preuzima Župu sv. Ivana Krstitelja Gorica – Raštane. Dosadašnji župnik don Tomislav Končurat preuzima župe u općini Starigrad
Velimir BRKIĆ
Emotivni oproštaj s fra Žarkom Relotom

Nakon tri duhovno i materijalno plodne godine u Župi svetog Petra apostola od svojih župljana se oprostio fra Žarko Relota, župnik na Ploči i Dračevcu.
Koliki je trag svojim radom i aktivnostima ostavio zorno je prikazala i posljednja misa u crkvi sv. Petra, na kojoj mnogi nisu mogli prikrivati svoje emocije.

Velika hvala svećenicima

- Veliko hvala za Vaše zalaganje da bismo mi kao župljani bili bolji vjernici i bolji ljudi, na kraju misnog slavlja zahvalio se ovdašnji župljanin Robert Lončar te je svećeniku uručio prigodan poklon, a potom je u dvorištu crkve započela fešta.
Odlukom mons. Želimira Puljića, 74-godišnjeg nadbiskupa zadarskog, don Žarko Relota, koji je u ove tri godine uspio završiti i izdati knjigu »O nama s nama«, premješten je u Župu blaženog Alojzija Stepinca na Bilom Brigu u Zadru. Zamjenjuje ga don Zvonimir Ćorić, svećenik Zadarske nadbiskupije koji je posljednjih pet godina bio župnik u stoljetnoj hrvatskoj katoličkoj Župi sv. Ante u Los Angelesu u Americi gdje ga je prije tri mjeseca zamijenio don Ivan Jordan, upravitelj Župe svete Stošije u Biogradu na Moru.
Shodno nadbiskupovom dekretu o razrješenjima i imenovanjima dijecezanskih svećenika nakon sedam godina službovanja u jednoj od najvećih i najaktivnijih zadarskih župa Uznesenja Blažene Djevice Marije (Gospa Maslinske) na Belafuži, don Dario Tičić, koji je odrastao u sjeni Gospe od Staroga grada u Pagu, preuzima Župu sv. Stošije u Biogradu na Moru.

Omiljen među zadarskim novinarima

Nakon don Darija Tičića, omiljenog svećenika zadarskih novinara pisanih i elektronskih medija kojima je za razgovor uvijek bio na raspolaganju, u Gospu Maslinsku na Belafuži dolazi don Zvonimir Mikulić, povjerenik Nadbiskupskog ureda za mlade, župnik Župe sv. Nikole u Crnom. Župu u Crnom preuzima don Elvis Ražov. Don Marko Dokoza više nije župni vikar s Belafuže, ali ostaje župnikom u Ugljanu i Lukoranu.
U zadarsku Župu Kraljice mira na Stanovima dolazi don Marinko Jelečević, župnik Starigrada, Selina i Tribnja. Ravnatelj zadarskog Sjemeništa i Katoličke osnovne škole Ivo Mašina preuzima župu Novi Bokanjac. Dosadašnji svećenik don Srećko Petrov preuzima Župu sv. Ivana i Pavla u Petrčanima.
Župu Gospe od Ružarija u Ražancu preuzima don Mario Sikirić, župnik Bilog Briga. Dosadašnji ražanački župnik don Filip Kucelin preuzima župe u Preku i Sutomišćici na otoku Ugljanu.
Dosadašnji župnik Preka i Sutomišnice don Boris Pedić preuzima Župu sv. Ivana Krstitelja Gorica – Raštane. Dosadašnji župnik don Tomislav Končurat preuzima podvelebitske župe u Općini Starigrad.

Kategorija: 
Ocjena: 
Prosječno: 2.8 (5 glasova)