Utorak, 19. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

13 C°

Dario Tičić preuzima Biograd, Žarko Relota Bili Brig, Marinko Jelečević Stanove, Zvonimir Mikulić Belafužu

24.08.2021. 12:03


Nakon tri duhovno i materijalno plodne godine u Župi svetog Petra apostola od svojih župljana se oprostio fra Žarko Relota, župnik na Ploči i Dračevcu.
Koliki je trag svojim radom i aktivnostima ostavio zorno je prikazala i posljednja misa u crkvi sv. Petra, na kojoj mnogi nisu mogli prikrivati svoje emocije.


Velika hvala svećenicima
– Veliko hvala za Vaše zalaganje da bismo mi kao župljani bili bolji vjernici i bolji ljudi, na kraju misnog slavlja zahvalio se ovdašnji župljanin Robert Lončar te je svećeniku uručio prigodan poklon, a potom je u dvorištu crkve započela fešta.
Odlukom mons. Želimira Puljića, 74-godišnjeg nadbiskupa zadarskog, don Žarko Relota, koji je u ove tri godine uspio završiti i izdati knjigu »O nama s nama«, premješten je u Župu blaženog Alojzija Stepinca na Bilom Brigu u Zadru. Zamjenjuje ga don Zvonimir Ćorić, svećenik Zadarske nadbiskupije koji je posljednjih pet godina bio župnik u stoljetnoj hrvatskoj katoličkoj Župi sv. Ante u Los Angelesu u Americi gdje ga je prije tri mjeseca zamijenio don Ivan Jordan, upravitelj Župe svete Stošije u Biogradu na Moru.
Shodno nadbiskupovom dekretu o razrješenjima i imenovanjima dijecezanskih svećenika nakon sedam godina službovanja u jednoj od najvećih i najaktivnijih zadarskih župa Uznesenja Blažene Djevice Marije (Gospa Maslinske) na Belafuži, don Dario Tičić, koji je odrastao u sjeni Gospe od Staroga grada u Pagu, preuzima Župu sv. Stošije u Biogradu na Moru.


Omiljen među zadarskim novinarima
Nakon don Darija Tičića, omiljenog svećenika zadarskih novinara pisanih i elektronskih medija kojima je za razgovor uvijek bio na raspolaganju, u Gospu Maslinsku na Belafuži dolazi don Zvonimir Mikulić, povjerenik Nadbiskupskog ureda za mlade, župnik Župe sv. Nikole u Crnom. Župu u Crnom preuzima don Elvis Ražov. Don Marko Dokoza više nije župni vikar s Belafuže, ali ostaje župnikom u Ugljanu i Lukoranu.
U zadarsku Župu Kraljice mira na Stanovima dolazi don Marinko Jelečević, župnik Starigrada, Selina i Tribnja. Ravnatelj zadarskog Sjemeništa i Katoličke osnovne škole Ivo Mašina preuzima župu Novi Bokanjac. Dosadašnji svećenik don Srećko Petrov preuzima Župu sv. Ivana i Pavla u Petrčanima.
Župu Gospe od Ružarija u Ražancu preuzima don Mario Sikirić, župnik Bilog Briga. Dosadašnji ražanački župnik don Filip Kucelin preuzima župe u Preku i Sutomišćici na otoku Ugljanu.
Dosadašnji župnik Preka i Sutomišnice don Boris Pedić preuzima Župu sv. Ivana Krstitelja Gorica – Raštane. Dosadašnji župnik don Tomislav Končurat preuzima podvelebitske župe u Općini Starigrad.