Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

13 C°

Petra Maroja novinarka u sapunici “Sve će biti dobro”

Autor: Irena Jurjević

23.09.2008. 22:00
Petra Maroja novinarka u sapunici “Sve će biti dobro”


Poznatu zadarsku manekenku Petru Maroju, iza koje je desetogodišnji staž na modnim pistama, uskoro ćemo gledati na malim ekranima, u sklopu HRT-ove sapunice “Sve će biti dobro”. Naime, prije nekoliko dana sapunica je počela s emitiranjem, a Petra u njoj igra ulogu novinarke. Kolege u seriji su joj inače već renomirani hrvatski glumci Bojana Gregorić-Vejzović, Goran Grgić, Leonora Surian, Milan Pleština, Barbara Nola, Damir Markovina i drugi.
Kada je u pitanju gluma, angažman u sapunici nije prvo glumačko iskustvo poznate Zadranke:
– Još u Osnovnoj školi Bartula Kašića bila sam članica dramske skupine s kojom sam svake godine sudjelovala na LIDRANO smotrama. Od srednje škole i početka moje manekenske karijere nisam imala glumačkih angažmana, sve do nedavnog povratka iz inozemstva u Zagreb, gdje sam imala epizodne uloge u sapunicama “Zabranjena ljubav” i “Ne daj se Nina”.
S učenjem se, kaže, zahvaljujući brzom pamćenju, snalazi odlično, radna atmosfera na poslu je izvrsna, a većinu svojih kolega zna otprije. Naravno, snimanja znaju biti naporna, budući da se u studiju treba pojaviti u 6 i pol sati ujutro:
– To ujedno znači da mi ustajemo puno, puno prije. Slijede zato šminka i frizura, tehnička proba i onda akcija! – kazuje Petra. Njoj se, pak, do sada još nijednom nije dogodilo da prespava, unatoč tome što se prosječno radi po dvanaest sati.
U seriji Petra Maroja glumi novinarku Kristinu Kovač, mladu i ambicioznu, spremnu na sve za dobru priču. Paralelno će se razvijati i ljubavna priča s jednim od glavnih glumaca, no tko je u pitanju, ostaje tajna:
– Zanimljivo je da mi je ovo treći put, u isto toliko glumačkih angažmana, da  se zovem Kristina. Možda sam se stvarno trebala tako zvati u stvarnom životu, ha?
Ipak, gluma kojoj se sve više okreće ne znači ujedno da je zatvorila vrata manekenstvu, profesiji kojoj je posvetila deset godina života:
– U manekenstvu sam imala prelijepih trenutaka, prešla cijelu kuglu zemaljsku, naučila izvrsno par jezika, upoznala zanimljivih ljudi iz cijeloga svijeta… Da sam ostala u Hrvatskoj i radila nešto drugo, mislim da takva iskustva ne bih imala. Još uvijek tu uskoči koji angažman iz inozemstva, ali to su uglavnom poslovi unutar Lijepe Naše. Ipak, moj trenutačni angažman u ovoj sapunici ne znači da mijenjam profesionalnu orijentaciju. Prije bih rekla da je to samo jedan posao više. Ma, stignem ja i to. I manekenstvo i fakultet, sve!


“Sve će biti dobro”
Serija “Sve će biti dobro” je telenovela o ljubavi, prijateljstvu i rivalstvu te odrastanju i sazrijevanju. Bogata radnja puna napetosti i dramatičnih obrata gradi se oko sukoba dvojice nekada najboljih prijatelja, no to je prije svega priča o nekoliko velikih ljubavi; sretnih, ali i onih tužnih.
Priča započinje u trenutku kada saznajemo da su životi glavnih likova, iako sasvim različiti i naizgled nepovezani, ustvari isprepleteni na više razina. Došlo je vrijeme da oni razriješe događaje iz prošlosti i savladaju iskušenja ponovnog susreta i iznenađujućih otkrića.
Nizom nesretnih okolnosti i krivih poteza, veliko prijateljstvo i poslovno partnerstvo Matka Bebića (Goran Grgić) i Zorana Fabrisa (Milan Pleština) grubo je prekinuto početkom devedesetih. Danas je Matko Bebić uspješan građevinski poduzetnik i sređen obiteljski čovjek, a Zoran Fabris je nakon prijateljeve izdaje, godinama izgubljen i na rubu egzistencije…


Sitne laži i krađe
U razgovoru s Petrom Marojom doznali smo i neke zanimljive informacije, poput one da ni nju u djetinjstvu nisu zaobišle sitne krađe, a specijalnost su joj bile čunga-lunge. Na upit je li te iste žvake lijepila ispod stola, simpatična Zadranka je odgovorila:
-Pa svi smo ih lijepili!
Alkohol, pak, nikad nije pila prije podneva, a nije još dobila niti kaznu za prebrzu vožnju. No, to je možda i jedina kazna koju nije dobila:
– Nisam nikad dobila kaznu za prebrzu vožnju, ali sam zato dobila stotine kazni za parking, pojas, mobitel i tako dalje…
U laži su je, otkriva, isto znali uhvatiti, i to uglavnom roditelji, a iako nije prvoklasni primjerak plačljivice, nije joj strano plakanje pred kamerom. Primat među filmskim uracima drži “Lassie se vraća kući”.