Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

14 C°

Pobjeda u Kupu zaliječila bi rane

Autor: Drago Bajković

23.09.2008. 22:00
Pobjeda u Kupu zaliječila bi rane

Foto: Vedran SITNICA



U Kupu nikoga nije lako dobiti i zato ćemo danas morati uložiti maksimalno puno truda da bismo pobijedili HAŠK. Svaka pobjeda u ovome trenutku nama je zlata vrijedna, kazao je Jakov Surać, kapetan Zadra
Još Zadrani nisu pošteno zaliječili rane od poraza u Vinkovcima, a već slijedi novi ispit. Ovoga puta radi se o šesnaestini Hrvatskog nogometnog kupa u kojoj Zadrani danas na Stanovima dočekuju trećeligaša, zagrebački HAŠK. Gledajući sezone unatrag Zadrani nikada nisu puno želje i htijenja ulagali u ovo natjecanje, no ovoga puta situacija se mijenja. Eventualnom pobjedom i prolaskom u osminu finala, momčad Dalibora Zebića barem bi malo vratila izgubljeno samopouzdanje, koje bi i najjači izgubili nakon što su u osam kola osvojili tek jedan mršavi bod.
– U Kupu nikoga nije lako dobiti i zato ćemo danas morati uložiti maksimalno puno truda da bismo pobijedili HAŠK. Svaka pobjeda u ovome trenutku nama je zlata vrijedna – kazivao je jučer ujutro Jakov Surać, kapetan prvoligaša sa Stanova.
– Do “jučer” smo igrali u istome rangu, Drugoj HNL i relativno dobro se poznajemo. Nikada ti dvoboji nisu bili jednostavni za nas, u svakoj utakmici s HAŠK-om trebalo je dati sve od sebe ne bi li se osvojili bodovi. Oni su sada trećeligaši, a mi prvoligaši, ali to ne mijenja puno na stvari. Imaju kvalitetnu momčad koju predvodi dosta iskusnih igrača i morat ćemo dobro znojem natopiti dresove za pobjedu. Želimo je više od ičega jer bi nam ta pobjeda vratila barem malo samopoudanja koje je okopnilo u ovih osam kola bez pobjede. Od samog početka utakmice trebamo krenuti maksimalno agresivno i tako do kraja utakmice bez obzira na trenutačni rezultat.
Vratio se Surać još malo na utakmicu u Vinkovcima.
– Taktički smo se u Vinkovcima postavili baš kako treba. Osnovna je postavka bila da sačuvamo našu mrežu tako da zgusnemo sredinu, a omogućimo Cibaliji igru preko bokova. No, sve je palo u vodu već nakon sedam minuta igre kada smo primili taj nesretni zgoditak iz slobodnog udarca. Nismo se predavali i praktički od tog gola imali smo terensku inicijativu, ali ne i konkretnost u napadu. Stvorili smo dvije odlične prigode, ali ih nismo iskoristili i poraz je bio neminovan.
Igrači Cibalije posljednjih dvadesetak minuta “izležavali” su se po terenu kupujući vrijeme.
– I na tom planu smo imali što naučiti od njih. Očitali su nam lekciju kako se čuva stečeno vodstvo, u drugom poluvremenu nije bilo dvadeset minuta čiste igre, na sve moguće načine su “krali” vrijeme i uspjeli sačuvati stečeno vodstvo. Očito nam fali iskustva i bezobrazluka, a da o sportskoj sreći ni ne govorimo.
Iako nije poželjno, Zadrani već razmišljaju o nedjeljnoj utakmici s Rijekom.
– Dogovorili smo se da idemo utakmicu po utakmicu, ali ne možemo se isključiti što se tiče nedjeljnog dvoboja s Rijekom. Razmišljamo o njemu jer nam je to utakmica sezone. Ništa drugo osim pobjede ne dolazi u obzir, što znači da će na nama biti veliki pritisak. Bez obzira na to u momčadi se osjeća odlučnost da se izvučemo iz krize i vjerujem da ćemo pobjedom u Kupu i u nedjelju protiv Rijeke otvoriti novu, puno svjetliju stranicu Zadra u ovoj sezoni – kazao je na kraju razgovora Surać.


Zadar u Kupu od 2003.
2003./’04.: 1/16: Segesta – Zadar 1:4; 1/8: Hajduk – Zadar 3:1.
2004./05., 1/16: Koprivnica – Zadar 1:0
2005./’06., 1/16: Međimurje – Zadar 4:1
2006./07., 1/16: Segesta – Zadar 3:1
2007./08., 1/16: Segesta – Zadar 1:0