Četvrtak, 18. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

Šegarić pronađen na kućnoj adresi

Autor: Velimir Brkić

23.09.2008. 22:00
Šegarić pronađen na kućnoj adresi


Nakon trodnevne potrage Škabrnjanac Željko Šegarić (31), čiji je nestanak njegova sestra Jasna Šegarić prijavila u nedjelju rano poslijepodne, pronađen je jučer oko 15 sati i to na kućnoj adresi u Ulici Mihovila Pavlinovića na zadarskom Poluotoku, potvrđeno nam je u PU zadarskoj. O točnim okolnostima Željkova nestanka, znat će se više nakon njegova razgovora s policijom. Željko je, prema riječima njegove sestre, otišao iz stana rekavši “da se ide ubiti jer nikako ne može ostvariti svoja ratna prava”.
Željkova sestra Jasna, rekla nam je kako je njezin brat odveden u prostorije policije u obližnju Policijsku postaju I, nakon čega će biti odveden u Opću bolnicu Zadar, najvjerojatnije na psihijatrijski odjel. U kakvom je stanu njezin brat, te gdje je proveo posljednja dva dana, još uvijek ne zna.
–  Veći broj policajaca došao je u stan na drugom katu zgrade tražiti Željka. No njegova je soba bila zaključana. Da je bio u stanu valjda bih i ja to znala. No dok su pokušavali otvoriti sobna vrata policija ga je pronašla na stubištu. Rekli su mi da je iscrpljen i dehidriran te da mu donesem odjeću. Nisam ga još uopće vidjela, kazala je Željkova sestra Jasna dodajući kako je presretna što joj je brat živ.
Nestali Željko Šegarić iz Škabrnje boluje od PTSP-a, otac je maloljetnog sina. Bio je jedan od svjedoka optužbe na suđenju Zorani Banić, osuđenici za ratni zločin protiv civila u Škabrnji. On je kao 13-godišnjak u vrijeme pokolja u Škabrnji 18. studenoga 1991. godine bio jedan od trojice dječaka koje su četnici zarobili i nekoliko sati držali u hladnjači, maltretirajući ih ispitivanjima o njihovim očevima i rodbini te o oružju. Vidio je ubijene, zaklane, masakrirane. Željku je pobijeno deset članova bliže rodbine.