Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

5 C°

Trebamo napraviti korak naprijed

Autor: Ivan Knežević

23.09.2008. 22:00
Trebamo napraviti korak naprijed


– Očekujemo da ćemo to i učiniti. Malo je nezgodno što je između Italije i Francuske malo treninga, ali nekako ćemo izgurati, kaže Juby Johnson
Još jedan odlazak iz Zadra, ovaj put zrakoplovom. Momčad Ace Petrovića jutros je otputovala u Francusku gdje će sutra odigrati prvu utakmicu na turniru. Imat će na tom natjecanju još dvije utakmice, druga u petak i treća u subotu za plasman protiv suparnika iz druge turnirske skupine.
– Slažem se s onima koji kažu da poslije dosadašnjega dijela priprema možemo biti zadovoljni. Istina, razlika u odnosu na prošlu sezonu je u tomu što tijekom ovih priprema nemamo sve igrače i to iz objektivnih razloga. Nevolja je bila i u tomu što smo prije Italije ostali bez Perića, te što je Macura zbog jednog udarca u koljeno nije mogao igrati u jednoj utakmici. To su okolnosti zbog kojih u nekim utakmicama jednostavno nismo mogli prikazati sve što znamo i što objektivno možemo – kaže Juby Johnson.
Opet, nastupi kao takvi u svim su utakmicama dali naznake onoga što u sezoni možemo očekivati.
– Osnovne odrednice znale su se čim je momčad oblikovana. Trajno dobra obrana i nastojanje da u svakoj utakmici u napadu budemo na visokoj razini realizacije. One utakmice u Zadru nisam gledao, nije me bilo, ali sam od suigrača čuo da je bilo solidno. Uz napomene da ima puno pojedinosti koje trebaju biti bolje. To je i razumljivo jer je momčad, ipak, nova u smislu toga da smo dobili čak šestoricu novih igrača. U Sloveniji i u Italiji, pak, bilo je i dobrih i manje dobrih stvari, a kad nas je slomio umor, više nismo imali snage i izdržljivosti parirati suparnicima. To nije ništa neobično niti je stvar zbog koje bismo trebali pasti u depresiju. Nama je bilo bitno da na parketu uspostavimo konture igre, te da se igrači što bolje upoznaju.
Aco Petrović kazao je i da je njemu bilo važno da Malika Dixona i vas na parketu drži što više minuta.
– Tako je i bilo i s te strane je dobro. Dixon i ja došli smo nedavno, a on kao novi treba i neko vrijeme za prilagodbu. Možda smo u nekim utakmicama i previše vremena igrali, ali to su uvjetovale okolnosti o kojima sam već nešto kazao.
Možete li u Francuskoj napraviti korak naprijed u svim elementima?
– Očekujemo da ćemo to i učiniti. Malo je nezgodno što je između Italije i Francuske malo treninga, ali nekako ćemo izgurati. Došao je i Gečevski i još jedino Ivanova trebamo malo pričekati. Ma, bit će sve dobro, samo da budemo zdravi.
Zadrani će vas vidjeti tek 30. rujna protiv Cedevite.
– Nije ni taj dan predaleko. Iskreno i mi jedva čekamo jedan nastup u Višnjiku a taj protiv Cedevite bit će nam nešto kao generalna proba kakve se održavaju u kazalištu prije premijere.
Kad je riječ o ambicijama u novoj sezoni svi znaju sve, a sve stane u jednu riječ – Euroliga.
– Ono što smo napravili u prošloj sezoni bio je lijepi korak. Sad treba napraviti još jedan, velik i značajan. Upoznao sam se sa stanjem u Ciboni, oni su isto promijenili niz igrača, doveli novog trenera, itd. No, nama ne smije Cibona biti nekakva briga. Sami o sebi trebamo voditi računa, o tomu kako ostvariti ono što želimo. Klub je uspio osigurati da konkurencija u momčadi bude i brojna i kvalitetna, svi smo motivirani, naši su navijači s nama…