Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

15 C°

Američka vojska poklonila projektor

Autor: Tomislav Jerak

23.09.2009. 22:00
Američka vojska poklonila projektor

Foto: Tomislav JERAK



Zapovjedništvo američke vojske u Europi i dalje daje do znanja Debeljačanima da nikad neće zaboraviti mjesto iz kojeg je potekao hrvatsko-američki ratni heroj Ivica Jerak
Ovo što se danas odvilo u Debeljaku je samo jedan veliki pokazatelj koliko jedna oružana velesila, kao što su Sjedinjene Američke Države, mari za svoje poginule heroje. Iako se u Zemuniku trenutno odvija međunarodna vojna vježba, general bojnika Franka Kisnera i njegove suradnike to nije spriječilo da na trenutak obustave zadatak, te dođu u Debeljak učiniti humanitarno djelo u čast na poginulog suborca, stožernog narednika Ivicu Jeraka. “Mislim da bi nam njihovo djelo svima trebalo služiti kao primjer”, rekao je načelnik općine Sukošan, Ante Martinac.
Nakon što su u ožujku ove godine sa 700.000 kuna financirali izgradnju sportskog centra „Ivica Jerak”, zatim obnovu zgrade područne osnovne škole, školskog igrališta te dječjeg parka, Zapovjedništvo američke vojske u Europi i dalje daje do znanja Debeljačanima da nikad neće zaboraviti mjesto iz kojeg je potekao hrvatsko-američki ratni heroj Ivica Jerak. Kao i prvog puta, želja im je bila na još jedan način doprinjeti poboljšanju kvalitete života mladih u Debeljaku Novi Sonyjev video projektor mališanima debeljačke osnovne škole će zasigurno biti od velike pomoći u školskom programu, te ih uvesti u moderni svijet tehnološkog napretka.
– Za narednika Jeraka imam samo riječi hvale, bio je častan čovijek, što je u današnjem svijetu prava rijetkost. U ime građana i oružanih snaga SAD-a, ponosno uručujem ovaj projektor, i nadam se da će budućim naraštajima Debeljaka biti od velike pomoći. Na neki način smo se vezali za ovo mjesto, i zasigurno ćemo i dalje na sličan način održavati spomen na našeg heroja, rekao je general bojnik Frank Kisner, zapovjednik Zapovjedništva za specijalne operacije američke vojske u Europi.