Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

Pauk: Ne bavimo se nečasnim radnjama!

Autor: Z L

23.09.2009. 22:00
Pauk: Ne bavimo se nečasnim radnjama!

Foto: Vedran SITNICA



Uvijek kada smo visoko plasirani pojave se ovakvi prljavi uradci o nekakvom namještanju, što je vrlo indikativno – kaže predsjednik kluba Goran Pauk
Umjesto uobičajenog brifinga s novinarima, pred današnje gostovanje u Kranjčevićevoj, na Šubičevcu su opet “svi na nogama”! Ovoga puta, zbog anonimno pristiglog pisma u Jelačićevu, u kojemu se otvoreno proziva čelnike “modrih”, za navodno puštanje bodova u današnjoj utakmici s “pjesnicima”.
– Uvijek kada smo visoko plasirani pojave se ovakvi prljavi uradci o nekakvom namještanju, što je vrlo indikativno. Prošle sezone je to bio “slučaj Kwedi”, a sada je na red došla utakmica sa Zagrebom. Objektivno, oni ne zaslužuju zadnje mjesto na tablici i zašto bi onda bilo čudno da baš nas pobjede. Mi ćemo sigurno današnju utakmicu, kao i sve do sada, odigrati krajnje pošteno. Možemo pobijediti, igrati neodlučeno, časno izgubiti i ništa više od toga. Stoga, s indignacijom odbacujem sve insinuacije na naš račun. Zar bi mi u kontinuitetu bili ovako visoko plasirani da se bavimo nečasnim rabotama – poručuje predsjednik Goran Pauk.
Anonimno kompromitirajuće pismo, posebno je razljutilo prvog operativca Marka Karađolu:
– Pismo sam odmah odnio u policiju. Neka se oni bave s piscem, a meni i klubu više ne treba ponavljanje “slučaja Kwedi”. Svim poštenim navijačima poručujem, da ti aranžmani nikad nisu dolazili u obzir, pa ni sada. Stoji činjenica, kako je naša momčad strašno oslabljena, ali pokušat ćemo sve, da ne izgubimo današnji susret. Ako se to i dogodi, budite sigurni da ćemo skupo prodati svoju kožu – vidno razočaran je bio direktor Šibenčana.
Ni trener Branko Karačić, nije bio ništa bolje volje.
– Volio bih da govorimo o nogometu, igri i krajnjem rezultatu današnje utakmice, a ne o ovakvim gnusnim stvarima. A što se tiče namještanja rezultata, podsjetiti ću na detalj, kada sam bio trener “Slaven Belupa”. Tada je u zadnjem kolu, “Dinamu” trebao bod, da izbjegne igranje u Ligi za ostanak, a mi smo sigurno bili drugi. Svašta se pričalo, kao “Dinamo” sigurno dobiva, a kad tamo mi pobijedili i “Dinama” poslali u Ligu za bedake! Toliko o namještanju, kojega vjerujte, sigurno neće biti ni na današnjoj utakmici – odlučno će Karačić.


Štimca čeka teška i iscrpljujuća borba


Tri dana nakon pobjede nad Orijentom u šesnaestini finala Kupa novopečenog trenera Zagreba Igora Štimca večeras očekuje prvenstveni ogled sa Šibenikom, u kojem se očekuju prvi bodovi u Prvoj HNL od 31. svibnja.
– Pred nama je teška iscrpljujuća borba, očekuje nas konsolidacija i jačanje igračkog kadra kroz prinove koje su počele polako pristizati. Od Šibenika počinje niz utakmica u kojima moramo tražiti bodove. Svaka nova utakmica je kvalifikacijska. Trebaju mi 120 posto spremni igrači koji će besprijekorno obaviti sve svoje zadatke – istaknuo je Štimac na zadnjoj press konferenciji uoči utakmice.
Uz napomenu da ne može obećavati pobjede, Štimac je istaknuo da će svi igrači na terenu dati sve od sebe u skladu sa zadacima koji budu stavljeni pred njih.
– Nitko ne može reći da je standardan, nema pretplaćenih na mjesto u sastavu. Do zimske pauze napravit ćemo kvalitetnu procjenu igračkog kadra, s tim da sve moramo uskladiti s klupskim ambicijama, odnosno borbom za sam vrh Prve HNL u idućoj sezoni – objasnio je šef struke prvoligaša iz Kranjčevićeve.
Prema njegovim riječima, problem Zagreba nije u nogama, već u glavi. Iako je jasno da niz poraza nije došao zato što je grah tako pao, Štimac ne želi tražiti krivce i nepotrebno podizati tenzije u Kranjčevićevoj.
– Najlakše je sada upirati prstom i prozivati. Po onome što ovdje vidim, Zagreb je na pravom putu – rekao je Štimac.
Nakon Krune Lovreka, kojeg od povratka u matični klub dijeli samo certifikat iz Turske, na treninzima u Kranjčevićevoj se pojavio 27-godišnji Brazilac Jefthon Ferreira De Sena, donedavni član ruskog prvaka “Rubina” iz Kazana.
Vjerojatni sastav: Škorić – Celjak, Oršulić, Pavlović, Pejić – Kartelo, Parlov – Abdurahimi, Piškor, Šovšić – Vugrinec.
D. P.




 


PRVA HNL


Danas (19)
ZAGREB (Kranjčevićeva): Zagreb – Šibenik. Sudac: Goran Gabrilo. Pomoćnici: P. Gabrilo i Ivanković (svi Split).