Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

7 C°

Perić i Rančić će biti u redu

Autor: Roman Morović

23.09.2009. 22:00
Perić i Rančić će biti u redu

Foto: Sebastian GOVORČIN



U idilični tijek priprema košarkaša Zadra, gdje je do sada gotovo sve teklo prema planu, programu i zamisli trenera Zmage Sagadina, tek malu zabrinutost unijele su ozljede Hrvoja Perića i Damira Rančića. Prvo ona Perićeva, koji je prošli tjedan na turniru u Velikoj Gorici, zbog boli u leđima, propustio veći dio utakmice s Unicsom, te cijeli susret protiv Gorice. Mladi je Dubrovčanin nekoliko dana trenirao odvojeno od momčadi, po posebnom programu, no već na jučerašnjem jutarnjem treningu sve je bilo u redu.
– Perić je sada u redu. Izgleda da ovaj problem koji je sada imao nije ono isto što je imao i prije, već je problem bio s mišićem. Ipak, nakon što ga je u Velikoj Gorici to dosta zabolilo, odlučili smo da je najbolje da se malo odmori jer ne bi imalo smisla riskirati kakvu ozbiljniju ozljedu. Sada se odmorio nekoliko dana i sve je ispalo dobro, nema nikakvih bolova i normalno trenira – izvijestio je trener Zadra.
Šuter Damir Rančić koji, kao i Vladimer Boisa (obojica su se klupskim pripremama priključili kasnije zbog reprezentativnih obveza) radi po nešto intenzivnijem programu kako bi što prije fizički dostigao ostatak momčadi, osjetio je bol u preponi, no čini se da ipak nije riječ o ozbiljnijoj ozljedi.
– Rančić se žalio na bol u preponama i vjerojatno ima problem s aduktorom, a to nije teža ozljeda. Još ne znamo točno o čemu se radi. Jučer (utorak, op.a.) je bio na jednom pregledu, danas (srijeda, op.a.) na drugom i vjerojatno će dobiti nekoliko dana poštede. Najvažnije je da nije ništa ozbiljnije. Svi ostali su u redu i treniraju punim intenzitetom – kazao je Sagadin uoči jučerašnjeg jutarnjeg treninga i potvrdio kako će Rančić najvjerojatnije putovati u Udine s ostatkom momčadi.


 KAKO TO RADE UDINE


Zadrani danas kreću na put, a sutra u 18 sati u Udinama igraju polufinale memorijalnog turnira „Rino Snaidero” protiv beogradskog FMP-a. Drugi polufinalni par čine domaćin Udine i austrijski Kapfenberg. Kad smo se već dotakli Udina zanimljivo je povući jednu paralelu sa Zadrom glede pretplatničkih ulaznica. Naime, iako sezona u drugoj talijanskoj ligi počinje svega šest dana prije NLB lige, prodaja godišnjih ulaznica u Udinama je započela već 31. kolovoza, dakle dva tjedna prije nego u Zadru. Rezultat – do sada ih je prodano već blizu tisuću, a kapacitet dvorane je 3850 mjesta.