Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

11 C°

Prve utakmice mladih rukometaša

Autor:

23.09.2009. 22:00
Prve utakmice mladih rukometaša


Mladi rukometaši RK Arbanasi Zadar proteklog su vikenda nastupili na tradicionalnom Kupu Umaga, 14. po redu turniru održanom u istoimenom gradu. Ovogodišnje izdanje okupilo je 36 klubova s muškim i ženskim predstavnicima u kategoriji minirukometa. U dva dana turnira, rukometašice i rukometaši rođeni 1999. i 2000. godine odigrali su ukupno 93 utakmice raspoređene na dva terena (djevojčice su igrale 2 x 7 minuta, a dječaci 1 x 10 minuta). RK Arbanasi su, natječući se s vršnjacima 2000. godišta zauzeli posljednje mjesto u skupini te su potom, u borbi za 9. mjesto, savladali B momčad Rovinja.  
Iako zadarski minirukometaši nisu ostvarili važniji rezultat, bile su ovo njihove prve utakmice koje će im na početku sezone minirukometa poslužiti za stjecanje vrijednog iskustva.
– Kako se radi o prvim utakmicama 2000. godišta, bez obzira na plasman, moramo biti zadovoljni. Ostale momčadi čitavu su prošlu godinu nastupale u ligi za 1999. i 2000. godište te su u velikoj prednosti – rekao je Tomislav Škulić, trener RK Arbanasi. Iz njihove škole rukometa poručuju da se trenutačno vrše upisi dječaka rođenih 1996. i mlađih, a za godište 2000. i mlađe upisuju se djevojčice i dječaci. Treninzi za najmlađe uzraste održavaju se tri puta tjedno u Osnovnoj školi u Arbanasima.  


Na turniru u Umagu nastupili su: Marko Korljan, Mateo Tanta, Lorenco Lisica, Nikolina Režan, Fabijan Dukić, Boris Petani, Vlaho Surać, Perinić Jure, Lovre Korljan. Trener: Tomislav Škulić.