Subota, 27. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

7 C°

Četvorica uhvaćena s “travom” ne osjećaju se krivima

23.09.2010. 22:00
Četvorica uhvaćena s “travom” ne osjećaju se krivima


Nikpalja tužiteljstvo tereti zbog posjeda “trave” vrijedne oko 200 tisuća kuna u cilju daljnje preprodaje, a Morića, Jelenkovića i Stipčevića, zbog preprodaje. Uhvaćeni su na djelu nakon policijske prismotre i praćenja


Zbog preprodaje oko četiri kilograma “trave” jučer je na Županijskom sudu u Zadru započelo suđenje Dinu Nikpalju (27), Marku Moriću (32), Pinu Jelenkoviću (27) i Mauriciju Stipčeviću (47), koje su policajci Odjela za narkotike PU zadarske nakon tajnog praćenja prije šest mjeseci zatekli na djelu u obiteljskoj kući u Arbanasima.
Sva četvorica optuženika na navode optužnice Županijskog državnog odvjetništva izjasnila su se da se ne osjećaju krivima, a tereti ih se da su se 31. ožujka u obiteljskoj kući u vlasništvu bake prvooptuženog Dina Nikpalja, u Arbanasima okupili kako bi raspodijelili 3,9 kilograma marihuane, na crnom tržištu vrijedne oko 200 tisuća kuna. Tužiteljstvo Nikpalja sumnjiči da je s ciljem daljnje prodaje “travu” nabavio, izvagao i raspodijelio u tri plastične vrećice koje je planirao predati Moriću, Jelenkoviću i Stipčeviću, prije nego su im policajci “upali” u kuću. Za spomenute paketiće Jelenković i Stipčević su, kako se navodi u optužnici, pripremili iznos od ukupno 7.400 kuna pronađenih na kauču u prostoriji u kojoj su zatečeni, a Morić 3.400 kuna, koje su mu policajci pronašli u džepu hlača. Prilikom pretresa policajci su na navedenoj adresi pronašli još i dvije digitalne vage, smeđu samoljepljivu traku, sklopivi nož, dva paketića s 92 i 94 grama “trave” i nešto manje od 900 grama rasute “trave” o čemu su na jučerašnjem ročištu svjedočila i dvojica policajaca, Bruno Rados i Frane Zrilić, dok je iskaz Elvisa Tokića, s obzirom da je opravdao nedolazak, pročitan. Policajci su na jučerašnjoj raspravi posvjedočili i o pokušaju bijega dvojice optuženika ispričavši da je Nikpalja u bijegu kroz prozor spriječio Zrilić, dok je Rados presreo Morića kod kućnih vrata.
Osim policajaca koji su sudjelovali u hvatanju četvorice preprodavača, jučer su na okolnosti obiteljskih prilika i financijskih mogućnosti svjedočili i Senka Morić, majka drugookrivljenog Marka te Branko Jelenković, otac trećeokrivljenog Pina, kojemu se optužnicom stavlja na teret i posjed paketića s 30 grama marihuane pronađenog dan kasnije u pretresu njegova stana.
Suđenje se nastavlja danas kada bi trebala svjedočiti stalna sudska vještakinja psihijatrijske struke, dr. Vera Klarić na okolnosti ubrojivosti optuženika, ovisnosti o opojnim drogama i njihovoj socijalnoj anamnezi.