Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

15 C°

Golešu i Jukiću pobjede pred domaćom publikom

23.09.2010. 22:00
Golešu i Jukiću pobjede pred domaćom publikom


Očekivao sam ranije završiti meč, ali se Mađar dobro držao. Na kraju je taj udarac u tijelo kojim su mu pukla dva rebra bio dovoljan za još jednu pobjedu – kaže Goleš


U srijedu navečer  je u Fitness klubu Omnia održana Noć profesionalnog boksa pred punim tribinama na kojoj su novu pobjedu upisali zadarski boksači Marino Goleš te Ivan Jukić. Marino Goleš je svoj meč protiv Mađara Atile Makule okončao u četvrtoj rundi snažnim krošeom u tijelo nakon kojeg je meč završen pobjedom Zadranina koji je inače svjetski internacionalni WBF i interkontinentalni WBPO prvak. Goleš je nakon bio zadovoljan konačnim rezultatom, no ne i fizičkim umorom koji je osjetio tijekom meča.
– Zadovoljan sam kako je sve ispalo. Nokaut u četvrtoj rundi nakon tri runde u koje sam dominirao bio je logičan slijed događanja. Očekivao sam ranije završiti meč, ali se Mađar dobro držao. Na kraju je taj udarac u tijelo kojim su mu pukla dva rebra bio dovoljan za još jednu pobjedu, a mene je malo zabrinuo umor, točnije nedostatak zraka nakon prve runde. To je posljedica vrlo naporne sezone koju sam imao, ali i dobro upozorenje pred skorašnji nastup u Zadru (u studenom) kada me očekuje borba protiv Nijemca Marcela Zellera koji ima skor 22-6 u svojoj profesionalnoj karijeri – kazao je Goleš.
Ivan Jukić imao je, također, uspješan nastup pred svojim sugrađanima. Njegov meč trajao je tek jednu rundu u kojoj je Mađar Mihalj Halas pokleknuo nakon tehničkog nokauta prouzročenim udarcem u tijelo.
Centralni meč večeri je bio za juniorsku IBO titulu između Mađara Richarda Kovacha i Talijana Pasqalea Parmigiana koji je pripao Talijanu u iscrpljujućem meču na bodove sudaca.
U ostale tri borbe slavili su Splićanin Vjekoslav Bajić tehničkim nokautom u meču protiv Mađara Zoltana Huffnera, Almin Kovačević je nokautirao u prvoj rundi Mađara Gregellya Kovacsa, a u ženskom dvoboju pobjedu je uzela Hrvatica Ivana Habazin tehničkim nokautom nad Srpkinjom Danijelom Biskei.